Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Rekening opzeggen

Auteur Bericht

avatar#10301
Diane
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2012-09-30 11:51:01

Hallo,

Ik heb me op dit forum aangemeld omdat ik hoop dat hier iemand mij kan helpen. Een tijd terug heb ik namelijk stage gelopen in Frankrijk, ik heb daar toen ook een bankrekening moeten openen.

Die rekening heb ik nooit opgezegd omdat mijn frans lang niet goed genoeg is om een brief te schrijven. Ik heb nog wel een paar mensen van mijn stage gemaild om te vragen of zij een brief wilden schrijven voor me, maar om de 1 of andere reden vond iedereen dat blijkbaar te veel moeite.

Ondertussen wil ik toch echt wel van die rekening af, dus daarom probeer ik het hier maar eens.

Mijn vraag is dus of iemand een simpele brief voor me wil schrijven waarin staat dat ik mijn rekening op wil zeggen omdat ik niet meer in Frankrijk woon, en dat ze het resterende geld naar mijn nederlandse rekening over kunnen maken.

Overigens begreep ik dat franse banken nogal moeilijk kunnen doen bij het opzeggen van rekeningen, klopt dat?

Alvast heel erg bedankt voor de hulp!

Groet, Diane

avatar#6723
anne lise
Berichten: 5
Reacties: 12

#1 Geplaatst: 2012-09-30 12:18:40

Beste Diane,

Onlangs heb ik mijn ouders, die teruggekeerd zijn naar Nederland moeten helpen met het opzeggen van de bankrekening van  Labanque Postale. Het proleem met het terugstorten van geld naar een Nederlandse bankrekening was, dat de Fransen vroegen om een RIB, die zij niet konden leveren ommdat die niet bestaat in Nederland. Het sturen van een bankafschrift was niet voldoende.

Ik heb hen toen kunnen helpen door het geld via onze (Franse) bankrekening naar hen door te sluizen. Mogelijk heb je nog een Franse kennis die jou daar mee kunt helpen.

Succes, Anne Lise

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2012-09-30 14:15:01

Dag Diane,

Dit lijkt mij niet de allermoeilijkste opdracht. Stuur maar een bericht naar mijn mail-adres (via mijn profiel) met de gegevens van je bankrekening in NL met iban code en de brief ligt vanavond in je mailbox.

Ik zou niet weten waarom banken moeilijk doen met opzeggen. Een niet-gebruikte rekening met - meestal- een laag salodo kost meer dan hij oplevert.

JP

avatar#10301
Diane
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2012-09-30 15:28:25

Bedankt! Ik heb je een mail gestuurd.

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#4 Geplaatst: 2012-10-01 18:27:10

Twee weken geleden heb ik mijn (Franse)bankrekening opgezegd i.v.m. een overstap naar een andere (Franse)bankinstelling.

Ik kan mij niet voorstellen dat dit gaat zonder persoonlijk aanwezig te zijn. Je moet uiteindelijk een document of 5 ondertekenen met een aantal verklaringen. Vervolgens moet je al je resterende cheques en pasjes inleveren.  Het openstaande saldo kon niet overgemaakt worden naar een andere rekening maar ik kreeg een Franse bankcheque welke ik bij mijn nieuwe bankinstelling kon inleveren. Na een week was het bedrag bijgeschreven. Er werd ook naar een legitimatie gevraagd.

Je kan natuurlijk altijd proberen of het per brief lukt. Succes.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2012-10-03 08:32:30

Tikje meer assertiviteit kan nooit kwaad bij de vaak nog te arrogante Franse banken. Op de website staat hierover o.a.:

Sinds najaar 2009 is de procedure om te gaan bankieren bij een andere bank aanzienlijk vereenvoudigd. De nieuwe gratis 'service d'aide à la mobilitié bancaire' moet deconcurrentie tussen de banken bevorderen. De nieuw gekozen bankinstelling moet zich bezighouden met de overgang. De cliënt hoeft dat in principe niet meer zelf te doen. Alle zaken bij de oude bank - overschrijvingen, automatische afschrijvingen, moeten binnen vijf dagen zijn geregeld door de nieuwe bank. Ook licht zij de instellingen in waaraan periodiek betalingen worden gedaan als ook de instanties die betalingen verrichten. Op verzoek van de klant kan de voormalige bank de rekeningen binnen een termijn van tien dagen sluiten. De praktijk leert echter dat lang niet alle banken deze procedures correct volgt en dat zelfs een kwart in het geheel nog niet meewerkt aan de overeengekomen dienstverlening.

Lees verder op de site (ongeveer aan het einde van het artikel.)

 

Wim

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#6 Geplaatst: 2012-10-03 12:29:13

@ Diane: ik heb nog geen mail gezien ?