Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nooduitgangen en vluchtroutes

Auteur Bericht

avatar#9744
Cappetti
Berichten: 4
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2012-10-01 14:44:19

Weet iemand of je bij het verhuren van Gites (vakantiehuizen) verplicht bent om een op noodstroom werkend systeem aan te leggen aangaande nooduitgang bordjes en vluchtroutes?

 

Robert 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2012-10-02 17:08:45

Er is een veelheid aan regelingen voor gîtes, een enkele keer hier eerder op het forum al kort toegelicht. Wanneer je met sécurité incendie gîtes een Google zoektocht onderneemt krijg ik 207.000 hits voorgeschoteld. Maar waar precies nu iets staat over noodstroom voorzieningen, ik ben het op de eerste twee pagina's niet tegengekomen. Wel deze slideshow, die misschien een paar aanknopingspunten zou kunnen bieden. Mijn exemplaar van het Promotelec boekje "Établissements recevant du public" ligt hier bijna 800 kilometer vandaan, misschien dat iemand anders het wel bij de hand heeft. Op de website van Volta staat een word document (zelf downloaden bij het téléchargé icoontje) waarin de regels voor de elektra op een rij worden gezet, maar die lijken me vooral van toepassing op de grotere gelegenheden.

Rob van der Meulen

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2012-10-02 17:20:05

Dit is alleen maar verplicht voor gîtes die onder het ERP-regime vallen. In de meeste gevallen betreft dat gites met een capaciteit van 15 personen of meer. In een enkele geval kan het ook een kleienere gîte betreffen. Maar voor verreweg de meeste is er geen wettelijke verplichting. Maar goed voor je klanten zorgen met brandpreventiemaatregelen is natuurlijk altijd aan te bevelen.

Wim