Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

griepprik

Auteur Bericht

avatar#9056
distelvink
Berichten: 8
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2012-10-04 12:40:27

dag forumlezers,

Vorige week was ik bij de huisarts voor een gezondheidsverklaring. Hij wees mij er op dat ik vorig jaar wel een 'ordonance' voor de griepprik was komen halen maar dat ik die niet had gebruikt. Nu weer een bericht van CPAM dat ik de procedure om aan die vaccinatie te komen kan starten. Ik was het eigenlijk niet van plan (heb nooit griep), maar gisteren besprak ik het met een bevriend arts, uit NL op bezoek. Hij vond dat ik het toch maar moest doen want zei hij 'deze prik is tegen 'influenza' en niet tegen de vele soorten griepjes die men kent.' Nu zit ik te dubben. Wat vinden de (ervarings)deskundigen ervan?

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2012-10-04 18:19:47

De griepprik geeft een zeer behoorlijke bescherming (tot 80%) tegen de influenza, de echte griep dus. Van die griep ben je 5 dagen zwaar ziek een nog een week slap. Niet tegen verkoudheidjes. Als je verder in goede gezondheid bent, ga je heus niet door aan een echte griep. Van griep zelf ga je overigens niet dood, wel aan de complicaties als longontsteking en als er onderliggende ziekten zijn op hart- en vaatgebied, diabetes etc. 

Bijwerkingen zijn er bijna niet van de vaccinatie. 

Zelf hoor ik niet tot een risicogroep maar sinds mijn laatste griep (1997) heb ik geen zin in twee weken ziek. Dus ik laat mij prikken, elk jaar. 

Steven