Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nummerportabiliteit: van SFR naar Orange

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2012-10-04 12:44:26

Nog een vraag voor Thover, die meestal slimme oplossingen kent.

Ik heb een mobiel abonnement bij La poste; mijn nummer is overal bekend en dat wil ik zou houden. Ik heb ook een Orange openabonnement (ADSL, TV en een mobiel nummer). Die laatste gebruik ik niet meer. 

Ik heb nagevraagd of ik mijn SFR-nummer naar Orange kan overboeken en vervolgens dat nummer leidend te maken voor het contract. Zou graag een nieuw contract openen willen voorkomen gelet op de administratieve janboel die dan (in het verleden in ieder geval) ontstaat.

Via de service clientèle kom ik er niet uit en de orange (franchise-) winkel in de buurt begrijpt niet eens wat ik wil; ofwel ik denk dat er weinig te verdienen valt.

Zou jij mij de gouden tip kunnen geven hoe eea op te lossen?  

Un grand merci,

JP

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2012-10-04 14:14:08

@JP

Op basis van de afspraken in telecomwereld is het enige moment waarop het mogelijk is nummerportabiliteit toe te passen bij het openen van een nieuwe telefoonlijn bij een andere operator dan waar tot op dat moment een andere telefoonlijn met het gewenste nummer bestaat.

Het is dus niet mogelijk een nummer over te laten zetten van de ene bestaande lijn naar een andere bestaande lijn.

De enige oplossing zou dus zijn om het Open abonnement op te zeggen en terug over te stappen naar uitsluitend een Internetabonnement (ADSL, TV, telefoon <= die vergat u) (maar ik weet niet of dat mogelijk is) en vervolgens, middels het openen van een nieuwe mobiele telefoonlijn de nummerportabiliteit aan te vragen.

Helaas kan ik er, binnen het bestaande juridische kader omtrent nummerportabiliteit, geen andere oplossing voor verzinnen.

Groeten,

Thomas

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2012-10-04 22:27:49

Dank je Thomas voor de snelle reactie.

Ik ben de vorige keer bij het omzetten van een netplus (?) abonnement naar Open twee weken verstoken geweest van internet, telefoon etc.... En een geheel nieuwe relatie geworden, want in Orange's administratie nieuw opgenomen als mobiele client. 

Ik ben bang dat ik voorlopig niets doe; niemand van de SAV kan mij garanderen (zie mijn vraag) of ik op enig moment wel mijn gebruikelijke mobiele nummer leidend kan maken. Wellicht is een overstap met alles naar Free of SFR met het "huispakket""  een remedie, helaas.... 

groeten, JP