Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Diploma nodig voor verhuur vakantiehuizen?

Auteur Bericht

avatar#10311
Swaane
Berichten: 4
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2012-10-04 16:01:22

Beste,
 
Wij hebben ons net gevestigd in Frankrijk en wij zouden graag aan de slag gaan als intermediair bij het verhuren van vakantie woningen maw: wij krijgen vakantiehuizen van mensen hier in beheer, verhuren deze als die mensen er zelf niet zijn en krijgen een commissie op de verhuurprijs.
 
Kunnen wij dit zomaar of heb je dan ene makelaarsdiploma nodig? Wij schrijven immers ook contracten uit tss ons bedrijfje en de huruders van die woningen. Maw de voorwaarden etc
 
Ik vind dit nergens terug.
 
Mvg
 
Swaane Lauwaert

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2012-10-04 16:21:49

Beste mevrouw Lauwaert,

Er zijn twee oplossingen: met een Carte Professionelle voor verhuurmakelaar of met een inschrijving als tour-operator.

Voor een Carte professionelle moet u de Franse makelaarsopleiding volgen, of afgestudeerd zijn aan een erkende unoversiteit in Rechten of Economie, dan kunt u daarvoor vrijstelling krijgen.

Voor een inschrijving als tour-operator moet u aan eisen voldoen van opleiding en/of ervaring en een garantiefonds hebben van €100.000. De opleiding betreft een erkende Europese Touristische School, eventueel te vervangen door aantoonbare ervaring: hetzij 10 jaar als medewerker bij een tour-operator, hetzij 3 jaar als manager of eigenaar van een tour-operator. Iedereen die vakantiehuizen aanbiedt in Frankrijk en daar toeristen vooraf voor laat betalen, moet beschikken over een garantiefonds van €100.000, in de vorm van een verzekering of een bankgarantie. Meer informatie hierover op www.apce.com.

Wim

avatar#10311
Swaane
Berichten: 4
Reacties: 10

#2 Geplaatst: 2012-10-05 05:40:14

Ook als je werkt als 'intermediair'? Maw: de huurders storten het geld op de rekening van de eigenaar en de eigenaar betaald jou een commissie?

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2012-10-05 13:06:11

Indien je niet kunt beschikken over een garantiefonds, is de enige mogelijkheid dat je de betalingen van toeristen NIET via jouw rekening laat lopen. Dat betekent dat je alle werkzaamheden kunt doen om huurder en verhuurder bij elkaar te brengen, maar dat je de factuur voor je diensten (mag een vast bedrag per huurder zijn of een percentage van de huursom) separaat stuurt, hetzij naar huurder, hetzij naar verhuurder. Dat laatste komt natuurlijk het meeste voor. Deze dienstverlening is weliswaar niet gereglementeerd, maar bij de inschrijving moet je heel goed opletten dat je toch niet in het vakje van tour-operator terecht komt, want dan gaat de overheid allerlei bewijzen eisen van diploma's en garantiefonds.  Wim

avatar#10311
Swaane
Berichten: 4
Reacties: 10

#4 Geplaatst: 2012-10-19 10:26:48

Het antwoord is:

- je inschrijven als 'conciergerie' en inderdaad, geen huurgelden ontvangen maar nadien een factuur sturen naar de eigenaar met je commissie.

Bedankt voor de hulp!