Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wijn aan Gort

Auteur Bericht

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#0 Geplaatst: 2012-10-05 17:11:25

Is iemand van deze site de afleveringen aan het volgen?

http://www.omroepmax.nl/wijnaangort

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1293489

Ik heb zelf enkele jaren in een heel beroemde streek in de Bourgogne "Chablis" mogen werken...

Wat Ilja Gort verteld is heel bekenbaar voor mij (althans de eerste 3 afleveringen). Alhoewel ik wel het idee heb, dat hij alle afleveringen,productiekosten,enz,enz zelf betaald, want zijn toko komt wel heel vaak voor in de gekeken afleveringen ;¬) Goede reclame strategie,,, alhoewel ik zijn rode wijn die bij de "appie" ligt niet echt......... top,top vindt. Maar ja,smaken evrschillen natuurlijk!

Verder voor mij persoonlijk wel een leuke grappige kijk op zijn wijn,chateau en andere Franse leven.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#1 Geplaatst: 2012-10-05 20:05:20

Als ik omroep Max zie, krijg ik altijd een beetje de kriebels, want het doet me denken aan enigszins truttige programma's waarin mensen van mijn leeftijd op kleutertoon vriendelijk neerbuigend worden toegesproken. Ik blijf dus meestal verre van Max. De titel Wijn aan Gort vond ik ook een beetje onsmakelijk klinken en waarschijnlijk door de combinatie ervan met Max heb ik er zelfs nooit een blik aan gewaagd. 

Nieuwsgierig geworden door wat je hierboven schreef, Michael, heb ik nu toch de eerste aflevering bekeken en, ondanks dat merkwaardige mannetje met die twee griezelige hangende kurketrekkers onder z'n kin, heb ik het met belangstelling helemaal uit gekeken. De reclame voor z'n eigen château vond ik erg meevallen of je moet het als publiciteit zien dat hij de belachelijke mythes rond die krankzinnig dure wijnen, de zogenaamde deskundigen en de wijnproeverijen effectief doorprikte met behulp van getuigen uit onverdachte hoek. Hilarisch vond ik het verhaal van de wereldberoemde wijnbouwer, inmiddels multimiljonair, die ooit arm als Job met een halve hectare wijngaard begon, waarvan hij wijn produceerde in zijn "Château" Le Garage.

Ik verheug me al op de volgende afleveringen, bedankt voor het melden.