Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Franse regering dupeert 4000 mensen met een PV installatie! au secour!

Auteur Bericht

avatar#5069
mvannus
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2012-10-11 12:35:22

Oproep aan alle energie producenten met een PV installatie aangesloten in 2010/2011.

 

Franse regering uiterst onbetrouwbaar!

Heeft u een S10 habitation contract met de EDF-OA dan is dit bericht belangrijk voor u.

Er zijn in Frankrijk 60.000 mensen met een S10 contract. 4.000 personen hebben dank zij een beslissing (met terug werkende kracht van 1,5 jaar) van de conseil d’etat begin 2012  nog steeds geen contract met de EDF-OA. Deze laatste verschuilt zich achter de beslissing van de conseil d’etat om geen contracten aan te gaan en of betalingen te doen aan deze groep gedupeerden. Velen onder hen weten zelfs nog niet dat hun contract geblokkeerd is door de Franse regering. Dit komt doordat de EDF-OA 1 jaar de tijd heeft om een contract aan te bieden. Vanaf nu zullen velen zich wellicht gaan afvragen waarom dat contract er nog steeds niet is. Bellen met het 0800 nummer van de EDF-OA helpt niet, de mensen die daar werken weten niets, en boos worden heeft geen zin. De grootste onrechtvaardigheid zit hem in het feit dat de EDF de geproduceerde stroom wel weer door verkoopt maar er niet voor betaald.

De financiele last voor velen in deze groep is zwaar. De meesten hebben een bancaire lening van soms meer dan 150.000 euro die niet meer afgelost kan worden zonder de inkomsten van de EDF-OA. Het laat zich raden dat de druk voor deze mensen onmogelijk wordt.

Om een vuist te kunnen maken tegen deze onrechtvaardige behandeling van de overheid en de EDF is het nodig ons te groeperen.

Heeft u een contract S10 dat nog niet getekend is? Stuur een e-mail naar mvannus@orange.fr

stuur dit bericht door naar iedereen in uw netwerk! 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2012-10-11 15:04:52

Voor de betrokkennen natuurlijk erg sneu, maar het was te verwachten.

Velen met mij roepen al jaren dat het onhoudbaar is om een systeem op te tuigen waarbij de verkoopprijs van energie veel lager is dan de inkoopprijs.  Dat verschil kan de overheid helemaal niet betalen, want diezelfde overheid is al meer dan failliet. De lasten doorschuiven naar de burger lukt ook niet meer, dus dan maar weer de aloude wijsheid laten gelden: "niets zo onbetrouwbaar als een overheid."

En die legt de factuur eenvoudig terug bij deelnemer die daardoor wellicht failliet gaat. 

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#2 Geplaatst: 2012-10-12 20:27:23

even een vraag wat is een pv installatie?

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#3 Geplaatst: 2012-10-13 09:05:37

pv panneau voltaique of tewel: zonnepaneel.