Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nu simpel uw schotel controleren

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2012-10-12 12:01:52

In voor- en najaar is er een periode dat de zon exact achter de Astra satellieten staat. Daarmee kun je eenvoudig controleren of een boom al zo groot is geworden dat die problemen veroorzaakt. Als er op het betreffende tijdstip een schaduw op de schotel valt is het mis.

Momenteel ligt het tijdstip rond 12:15-12:30 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw exacte lokatie in Frankrijk en de satelliet (Astra 1L en/of Astra 3B)

Op deze deze website staat een calculator die de exacte tijdstippen geeft:

http://www.satellite-calculations.com/Satellite/sunoutagestatus.php

Let op het juiste tijdstip, tijdzone = UTC+2

Het is tevens een test of uw installatie wel goed is. De sterke stoorsignalen van de zon kunnen uw schotel 'verblinden' waardoor gedurende de passage het beeld uitvalt.

avatar#9385
Wannox
Berichten: 4
Reacties: 25

#1 Geplaatst: 2012-10-12 13:18:07

Een afgrijselijk website met verplichte reclame, maar het lijkt wel te werken.

Ik heb nog helemaal niets, volgens mij kan ik dan met dit systeem exact de plaats vinden waar ik het beste de antenne kan plaatsen; een muur zoeken die omstreeks 12H30 volop in de zon staat.

Volgende week ga ik weer naar Frankrijk dus heb ik nog genoeg tijd om de exacte tijden te vinden.

merci, wimb

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2012-10-12 15:29:48

Als je nog niks hebt is deze site aan te bevelen: http://www.dishpointer.com/

Minder reklame en het reklamefilter mag gewoon 'aan' blijven. ;-) Je kunt de gewenste satelliet aangeven en inzoomen op de eigen woning om het beste plekkie te vinden. Je kunt obstakels aanvinken (line of sight cheker) om te zien hoe hoog eventele obstakels mogen zijn. Hou er rekening mee dat je Astra1 en Astra3 moet kunnen ontvangen om toekomstzeker te zijn.