Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verhalen uit het hart

Auteur Bericht

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#0 Geplaatst: 2012-10-17 11:15:09

Met gepaste bescheidenheid, maar toch met enig vertrouwen dat jullie het leuk vinden, raad ik jullie de pagina ‘verhalen uit het hart van Frankrijk’ aan. Het is een serie verhalen en foto’s over de Franse gemeenschap. Een paar jaar geleden zijn fotograaf Diana Bloemendal en schrijver Frans Collignon voor de leuk begonnen met deze verhalen - en om elkaar uit te dagen (“verzin daar maar eens een foto bij”, “krijg je van deze plaat ook inspiratie?”). Ooit komt er een e-book van uit en wellicht een gedrukt exemplaar. Maar voorlopig wordt alleen deze pagina regelmatig gevuld met verhalen uit een enorme voorraad.

Groet,

Frans

verhalen uit het hart van Frankrijk

avatar#10225
Jaap Pijpe
Berichten: 0
Reacties: 61

#1 Geplaatst: 2012-10-17 11:33:28

Lijkt me leuk, Frans, maar jammer dat deze mensen het via Facebook aanbieden. Zo moet je gedwongen een Facebook account hebben om van hun werk te kunnen genieten.

Doe ik dus niet. Dan maar geen verhalen uit dat hart.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#2 Geplaatst: 2012-10-17 11:50:56

Jaap,

Volgens mij kun je ook zonder account de pagina bekijken. Je kunt alleen niet reageren.

Het heeft overigens bij mij even geduurd voor ik in facebook was. Ik vond het eerlijk gezegd niks, maar na verloop van tijd ben ik toch wel de inventiviteit van de ontwikkelaars gaan waarderen. En van lieverlee ben ik omgegaan. Misschien heb jij een sterker karakter.

Frans

avatar#10225
Jaap Pijpe
Berichten: 0
Reacties: 61

#3 Geplaatst: 2012-10-17 12:10:51

Wellicht heeft het niks te maken met de sterkte van iemands karakter maar meer met een gekoesterd gevoel van privacy. Je hecht daar sterk aan of niet. Vandaar dat ik niet mee doe aan de Facebook en Tweeter hypes.

Terug naar die verhalen. Zijn die dan te vinden op http://www.imadia.nl/chatel/ waar de Facebook entry naar verwijst? Ik kan niks vinden daar en zie niet hoe je in Facebook zonder inloggen de verhalen kan bekijken.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#4 Geplaatst: 2012-10-17 12:34:16

Tja Jaap, ik heb niet alleen een zwak karakter, maar ook een beperkte kennis van wat wel en niet kan met Facebook. De site die je noemt is inderdaad van de fotograaf. Maar daar staan de verhalen niet op. Hoe het dan moet weet ik niet. Privacy kost dus wel wat.

Ik vind overigens zelf dat privacy helemaal niet in het geding is. Mijn privé-pagina is alleen open voor mensen die ik bewust heb toegelaten.

Groet,

Frans

avatar#10425
Marilou
Berichten: 0
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2012-11-21 16:51:42

Hallo Frans en Jaap,

Reageer voor het eerst op een bericht geplaatst op Forum. Moet zeggen dat ik over Facebook in eerste instantie dacht als Jaap (denk aan je Privacy). Echter ben sinds zeer kort op Facebook en merk dat je allerlei zaken kunt afschermen, waardoor je privacy wel degelijk gewaarborgd blijft. Als je echt gek ben op je privacy moet je niet met je bankpas betalen en geen klantenkaarten hebben van diverse winkelketens. Ik ben het met Frans eens dat het allemaal wel meevalt. Het is net hoe je ermee omgaat.

Hartelijke groet,

Marilou