Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

controlle technique verplichting-tijdelijk verzekeren?

Auteur Bericht

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#0 Geplaatst: 2012-10-19 11:04:39

Ik zou graag willen weten wat er gebeurd als je de controlle technique na 2 jaar niet laat doen omdat je niet met de auto rijdt, in nederland krijg je automatisch een bekeuring maar in frankrijk...?

En is er de mogelijkheid om de auto verzekering tijdelijk te onderbreken voor bv een 1/2 jaar?

vr. gr. Harold

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2012-10-19 13:03:54

Bonjour Harold,

Je hoeft je geen zorgen over de CT te maken op voorwaarde dat de auto niet op de openbare weg staat of komt. Let wel dit kan onder omstandigheden ook gedeelde prive-parkeerplaatsen omvatten zoals een parkeergarage onder een appartementencomplex. In je eigen garage staat de auto veilig. Let wel op dat als je er later mee naar de CT wilt, je dat strikt genomen niet rijdend mag doen als de oude CT verlopen is.

Hetzelfde geldt voor de verzekering, die is net zoals de CT pas verplicht als de auto op de voie public komt. Of je de verzekering tijdelijk kunt opzeggen hangt van je maatschappij af.

Salutations, Jos

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#2 Geplaatst: 2012-10-20 10:40:31

Bedankt Jos voor al je info, weet iemand uit ervaring bij welke maatschappijen eventueel tijdelijk verzekeren mogelijk is?

vr. gr. Harold