Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

MTV NL en Comedy Central-kindernet naar Astra3

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2012-10-23 11:38:06

De zenders MTV NL en de deelzenders Comedy Central/Kindernet worden inmiddels door CanalDigitaal via de Astra3 satelliet uitgezonden en zichtbaar in betere kwaliteit dan op Astra1. Tot jaareinde zullen deze zenders ook nog op Astra1 te zien zijn.

Dit zijn de eerste zenders van het basispakket die nu verhuizen naar de Astra3 satelliet, de verwachting is dat meer zenders zullen volgen.

zie http://www.canaldigitaal.nl/nieuws/wijziging-mtv-comedy-central/ :

------

MTV en Comedy Central / KinderNet worden vanaf heden in MPEG-4 doorgeven, via ASTRA 23,5. En dat betekent dat u deze zenders alleen nog kunt zien indien u over een HD-satellietontvanger en een dubbele kop (DUO LNB) beschikt.
De zendernummers in de HD-zenderlijst zijn niet gewijzigd.

Tot eind 2012 zullen beide zenders ook in MPEG-2 worden doorgegeven, via ASTRA 19,2. Mocht u nog niet beschikken over een HDTV-satellietontvanger en dubbele kop, dan dient u er rekening mee te houden dat u MTV, Comedy Central en KinderNet in 2013 niet meer zult ontvangen. Wilt u de zenders kunnen blijven bekijken? Dan dient uw satellietinstallatie hiervoor klaar te zijn, wat kan met een HD-ontvanger en een dubbele kop (DUO LNB).

Twijfelt u of uw apparatuur klaar voor HD is en geschikt voor de ontvangst van MPEG-4? Kijk dan op www.canaldigitaal.nl/hdwereld/. Hier kunt u testen of u klaar bent voor HD.
Indien uit de test blijkt dat u nog niet geheel klaar bent voor HD of MPEG-4 kunt u direct gebruikmaken van aantrekkelijke aanbiedingen om nu en in de toekomst te kunnen blijven genieten van een compleet zenderaanbod.

De zenders kunt u vinden op de volgende kanaalnummers:

  SD-zenderlijst HD - zenderlijst
Comedy Central / Kindernet 990* 67
MTV NL 989* 68

* Tijdelijke zenderpositie

avatar#10225
Jaap Pijpe
Berichten: 0
Reacties: 61

#1 Geplaatst: 2012-10-23 14:11:13

Dank Jako voor je nuttige berichtgeving rond satelliet ontvangst.

Naar aanleiding van bovenstaande...kan je aangeven over wat voor termijn we praten m.b.t. de overgang van de diverse zenders naar Astra3 cq het stoppen op Astra1? Of denk je dat voor de primaire zenders Astra1 zal blijven (nou ja niet eeuwig natuurlijk) in SD.

Lijkt me nuttige informatie voor allen die zullen moeten investeren in het aanpassen van hun installatie.

Bij voorbaat dank namens velen denk ik.

Jaap

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2012-10-23 18:07:53

Helaas is alles speculatie, aangezien CanalDigitaal zwijgt over dit onderwerp.

Je kunt echter zien dat ze successievelijk de pakketten migreren, als eerste de dure pakketten (entertainment, voetbal, film1), daarna het familie pakket en nu de start van het basispakket. Je kunt zelf zien welke zenders in het basispakket zitten die niet tevens in het goedkopere settopbox pakket zitten.

Ik ga er van uit dat minimaal die zenders komend jaar naar Astra3 gaan.

Ned1-3 SD (gratis pakket) zullen het langst beschikbaar blijven op Astra1 omdat die tevens in buitenlandse pakketten zijn opgenomen.

Ik hoop eigenlijk dat ze het proces wat versnellen en SD op Astra1 z.s.m stopzetten. Door de besparing in transponderhuur kunnen ze dan wellicht de HD toeslag laten vervallen hetgeen veel (kabel-) concurrenten al gedaan hebben.