Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

autoschade

Auteur Bericht

avatar#9056
distelvink
Berichten: 8
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2012-10-28 11:57:28

beste forumlezers,

Ik woon in LDF en heb een franse autoschadeverzekering (all risk). Een paar maanden geleden veroorzaakte ik schade aan de auto van NL bezoekers (flinke deuk in het portier). Schadeforumulieren ingevuld en samen de agentschap van de verzekeraar bezocht om goed duidelijk te krijgen wat we moesten doen om een en ander goed te laten verlopen. Mijn forumulier werd naar het hoofdkwartier gestuurd en de bezoeker moest haar formulier naar zijn verzekeraar sturen.

Wij vroegen of er een afspraak met een schade-expert nodig was, de bezoekers zouden nog bijna 2 maanden in LDF blijven. Het antwoord was 'nee'. We vroegen of zij de auto na aankomst in NL bij de eigen garage zouden mogen repareren, het antwoord was 'ja'. Via mijn franse verzekeraar werd alles snel geregeld, maar de bezoekers hoorden niets. Bij terugkeer in NL via e-mail contact opgenomen en toen kregen zij van hun verzekeraar te horen dat uit het schadeforumlier heel duidelijk was dat zij geen schuld hadden en omdat zij alleen WA verzekerd waren deed de verzekeraar verder niets!

Ik werd benaderd en ging naar de agentschap om te vragen hoe dit opgelost moest worden. Ik kreeg als antwoord: 'de bezoeker moet haar auto laten repareren en de factuur naar ons sturen en ja, ze moest het bedrag dan wel voorschieten. Zo gezegd, zo gedaan, eind juli werd de factuur opgestuurd. Er kwam geen enkele reactie. In september waren de bezoekers weer in LDF en we zijn samen maar weer naar het agentschap gegaan. Er zou worden uitgezocht hoe eea er voor stond. Een week later hoorden we dat er toch een schade-expert de auto had moeten bekijken en nu dat niet het geval was de factuur aan de expert zou worden voorgelegd. Eindelijk kwam de beslissing, de schade werd vergoed, maar er werd circa 300 euro in mindering gebracht, omdat de expert de factuur te hoog vond. Nu is mijn vraag weten jullie dat een WA verzekerde die in LDF schade oploopt zo door de NL verzekeraar wordt afgescheept? Als ik die 300 euro niet zelf aanvul dan is dat voor hun een verliespost. En wat gebeurt er als de bezoekers en ik elkaar niet zouden kennen?

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#1 Geplaatst: 2012-10-28 16:22:02

Dan hadden ze pech Elly, ik heb met mijn Franse auto in Duitsland een dame achterop gehad die de rem niet kon vinden en haar Mercedes een meter had ingekort.

Aangezien ik hierna via Nederland naar Frankrijk terugging heb ik de schade bij een Nederlands schadebedrijf laten repareren, ook omdat deze kort bij mijn verblijfplaats zat.

Terug in Frankrijk de rekening ingedient waar de verzekering (Pacifica allrisk) een hoop commentaar had want hun expert was er niet bij geweest terwijl de schade verhaald zou worden en ik een politierapport had.

Ik heb toen het schadebedrijf gebeld die mij vertelde dat er standaard een taxatierapport wordt opgemaakt waarvan mij een uitdraai is toegestuurd.

Na een helehoop heisa en een totaal van 6 maanden is uiteindelijk de schade uitbetaald.

Hierna ben ik naar de AXA gegaan waar ook de andere verzekeringen lopen dus speciale prijs.

De bank heeft toen nog wel gebeld om te vragen waarom de verzekering was opgezegd en begreep mijn aktie wel.

Résumé, expertise bestrijden, hopen dat er foto's gemaakt zijn om e.e.a. aan te tonen, vragen of het schadebedrijf nog een rapport heeft en eventueel dreigen de verzekering elders onder te brengen.

Ik heb wel de ervaring dat sommige verzekeringen flink achter de broek gezeten moeten worden maar dat is internationaal niet anders.

Succes, Robert

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#2 Geplaatst: 2012-10-28 16:24:26

Kleine aanvulling: Wellicht hebben die mensen een rechtsbijstand, al dan niet via de ANWB, bij WA doet de verzekering n.l. niets en all-risk is in Nederland veel te duur.