Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

SystèmeD

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2012-11-02 14:12:36

Als definitie voor dit Franse begrip lees ik hier: procédé plus ou moins douteux pour se débrouiller. En se débrouiller betekent zoveel als: zich weten te redden. Komen we op deze doorgaans zo keurige website dan terecht bij regelaars, ritselaars, handige jongens van achter de duinen à la Jacobse en Van Es? Nee.

Bij een van de vele doe het zelf bladen die Frankrijk in de schappen heeft liggen. In Maison et Travaux is het accent steeds meer verschoven richting design en leefstijl. Wat moet je dan als eenvoudige jongen? Welnu, het blad SystèmeD blijft maar doorgaan waar dat andere blad mee is opgehouden: praktische artikelen. Wanneer u snel bent ligt het oktober nummer nu nog gebroederlijk naast het nieuwe november nummer op u te wachten. In dat laatste nummer iets over het aanleggen van elektraleidingen, appliquer un enduit fin à l'argile en een artikel voor de gevorderden: Une grange à colombages transformée en maison. Kortom, herfstvakantiegangers en meer permanente Francophilen, sla uw slag bij de tijdschriftenrekken.

En wat die andere discussie hier op het Forum betreft "Made in France", in een bijlage bij dat oktober nummer werd verslag gedaan van de totale renovatie van een oude weggeroeste Volkswagen Kever, la coccinelle. Tot verbazing en groot genoegen bleek de boîte de vitesse nog in uitstekende staat, maar die waren dan ook presque indestructible was het commentaar. 

Rob van der Meulen