Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Livebox2 orange valt steeds uit

Auteur Bericht

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#0 Geplaatst: 2012-11-02 18:42:42

Beste Forum gebruikers,

Sinds een klein jaar heb ik de livebox 2 van orange, die werkt eigenlijk goed tot een week geleden. Nu valt hij om de haverklap uit, hard rood knipperend lichtje en ook de vaste lijn van France telecom kraakt dan. Via de helpdesk van Orange is er 2x een lijn check gedaan en niets aan de hand, vandaag een nieuw adsl filtre gekocht, dat zou de oplossing moeten zijn! Helaas niets verbeterd. Het rare is als ik met mijn FT telefoon een paar een al dan niet bestaand nummer bel, zonder dat er opgenomen wordt, gaat de Livebox weer werken, soms voor een paar uur soms voor een paar minuten!

uiteraard heb ik alle stekkertjes, contacten e.d. nagelopen lijken allemaal in orde.

Iemand (misschien Thomas) enig idee?

ps de buitenlijn vanaf de laatste paal tot in huis is al vernieuwd, inclusief contactdoos, livebox in is juli vervangen ivm onweer.

Merci,

Adrienne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2012-11-02 19:02:22

Hallo Adrienne,

Wat u beschrijft kan een probleem van de Livebox zijn maar die kans is vrij klein. Op basis van wat u beschrijft denk ik toch meer aan een probleem met de lijn.

Als u mij privé even uw naam en telefoonnummer stuurt kan ik er even naar kijken (begin volgende week).

Groeten,

Thomas

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#2 Geplaatst: 2012-11-02 19:19:14

Beste Thomas,

Is gebeurt, weer bedankt voor je supersnelle reactie.

Een fijn weekend,

Adrienne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2012-11-06 17:33:33

Beste Adrienne,

Goed dat je aangaf dat de mail verstuurd was ... deze was namelijk in de spam terecht gekomen en zou anders waarschijnlijk nooit gezien zijn!

Na analyse van één van mijn collega's blijkt dat tijdens uw gesprek met de klantenservice is aangeraden de ADSL filters te vervangen (een test van de lijn levert geen problemen op, u geeft aan verbindingsproblemen te hebben maar ook ruis op de lijn). Is dat ook gebeurd ?

Als dat inderdaad gebeurd is en u verder uw installatie heeft gecontroleerd kunnen we iemand langs sturen, maar daarbij moet u dan wel rekening houden met het feit dat:

- mocht het probleem afkomstig zijn van het Orange netwerk, de kosten hiervoor door Orange voor z'n rekening genomen zullen worden

- mocht het probleem bij u binnenshuis zitten, dan zullen voorrijkosten in rekening worden gebracht en zal de medewerker een prijsopgave maken die u kunt accepteren of weigeren voor de eventueel uit te voeren reparatie

Volgens mijn collega is de kans groot dat het probleem toch bij u binnenshuis zit (zonder het tegenovergestelde uit te kunnen sluiten uiteraard) en vandaar dat ik u hier speciaal even de aandacht voor vraag.

Groeten,

Thomas

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#4 Geplaatst: 2012-11-08 17:44:40

Adrienne ?

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#5 Geplaatst: 2012-11-09 07:52:18

Beste Thomas,

Sorry voor mijn late reactie. Het adsl filter is idd vervangen, de Livebox heeft de afgelopen 2 dagen goed gewerkt maar sinds gisterenavond is het weer regelmatig mis. Ik ga dan ook voor de optie om een afspraak te maken met de service medewerkers, ik wil gewoon dat hij goed werkt, als dat wat kost dan moet dat maar.

Moet ik ze bellen, of gaat dat ook via u? Ik ben eigenlijk veel thuis dus als u mij laat weten wanneer ze komen dan zorg ik dat ik er ben.

Vriendelijk bedankt en een fijn weekend,

Adrienne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2012-11-11 23:26:18

OK, dan zorg ik er voor dat er iemand langs komt om het probleem te bekijken en de eventuele reparatie te verrichten.

Ik stuur u, zodra ik de bevestiging heb, een mail met informatie over datum en "tijd" ('s ochtends of 's middags) waarop dat zal gebeuren.

Groeten,

Thomas

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#7 Geplaatst: 2012-11-12 07:30:22

Als ik toch voor iedere klus een Thomas in Parijs had die dit voor mij verzorgt!

Christian von Klösterlein

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#8 Geplaatst: 2012-11-12 16:27:17

Beste Thomas,

Daar ben ik heel erg blij mee, mijn dank is groot.

De livebox verliest nog steeds soms en soms heel vaak zijn verbinding, dus fijn dat het nu goed uitgezocht wordt.

Ik zal er geen gewoonte van maken om in Parijs lastig te vallen maar ik kwam er ook even niet meer uit.

Merci, Merci,

Adrienne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#9 Geplaatst: 2012-11-12 16:49:04

Geen probleem! Ik verwacht overmorgen hier een eventueel retour met betrekking tot de bevindingen van de technicien ;-).

Groeten,

Thomas

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#10 Geplaatst: 2012-11-14 17:28:49

Beste Thomas en de andere die dit lezen,

Vanochtend was de service dienst van Orange hier, een seconde naar de kraak op de telefoonlijn geluisterd en hup naar buiten de "grote" telefoonlijn checken. Na een minuut of 20 was de vriendelijke meneer weer terug en nu blijkt de telefoonlijn een heleboel kleine oxidatie plekken te hebben. Hij gaat nu SFR verzoeken de lijn of een deel daarvan te vervangen. Gebeurt deze week nog! Goed opgelost zo,al is er iets te zeggen over het checken van de lijn wat Orange 2x telefonisch heeft gedaan met conclussie dat de lijn goed was.

Maar eind goed al goed.

Bonne soiree,

Adrienne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#11 Geplaatst: 2012-11-14 21:50:42

Hallo Adrienne,

Goed nieuws!

De lijn of een deel ervan zal niet vervangen worden door SFR (die moeten met hun handen van ons netwerk afblijven ;-)), waarschijnlijk heeft de medewerker een "jargon" term gebruikt die u heeft begrepen als SFR ?

Ik ben net thuis van m'n werk en heb dus helaas geen tijd gehad te kijken wat de medewerker precies teruggemeld heeft. Zal er morgen even naar kijken.

Wat betreft uw opmerking over het checken van de lijn wat Orange 2x telefonisch heeft gedaan: ik heb dat zelf ook tot 3 maal toe gedaan en het resultaat was en is inderdaad dat de lijn goed is. Dit betekent echter niet dat u geen problemen kunt ondervinden. Wat er namelijk gecontroleerd wordt is een elektrische continuïteit tussen telefooncentrale en de eerste telefoonaansluiting bij u thuis. Dat wordt gedaan op een moment "t" en als op dat moment geen probleem optreedt is het resultaat dat de lijn in orde is. Als er ergens een slecht contact zit of een draadje wat op springen staat en soms slechts contact maakt bijvoorbeeld dan bestaat de kans dat op t+5 seconden of op t-2 minuten bijvoorbeeld er wel een probleem geconstateerd zou worden.

Dit geeft echter wel de meeste problemen aan want ook sommige gevallen van slecht contact kunnen we hiermee opsporen (verschil van "weerstand" [elektrische jargonterm] bijvoorbeeld ...).

Groeten en prettige avond verder,

Thomas

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#12 Geplaatst: 2012-11-15 11:09:01

Ter informatie: de reparatie zal inderdaad verricht worden door Orange of een bedrijf wat ingeschakeld wordt door Orange.

Navraag lokaal wijst uit dat de werkzaamheden normaal gesproken nog deze week uitgevoerd zullen worden. Dit betekent uiteraard wel dat tijdens deze werkzaamheden de verbinding enige tijd verbroken kan worden.

Groeten,

Thomas

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#13 Geplaatst: 2012-11-16 17:37:13

Beste Thomas,

Het is zeer goed mogelijk dat ik niet alles exact heb begrepen ;-) maar goed de lijn gaat weer supergoed werken en daar ging het om.

Ik begrijp dat als ze bezig zijn ik tijdelijk geen verbindingen heb, geen enkel probleem.

nogmaals dank en fijn weekend.

vr. grt.

Adrienne