Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vreemde internet snelheid

Auteur Bericht

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#0 Geplaatst: 2012-11-04 15:41:31

Ik heb al jaren een ADSL verbinding van Orange en de snelheid schommelt rond de  1250Kb/s.

Ik gebruikte een Bewan ADSL+ modem en dat werkt al jarenlang zonder problemen.

Vorige maand viel het internet weg, heb zelf alles nagelopen en kwam tot de conclusie dat de fout niet bij mij lag.

Heb toen contact opgenomen met Orange en die hebben iemand gestuurd en die kwam tot de conclusie dat het modem stuk zou zijn ondanks het feit dat alle ledjes normaal aan waren.

Ik moest 40€ betalen.

Ik heb toen een nieuw modem besteld via internet, een D-Link,dat duurde 3 dagen en ik dacht bij mij zelf ik probeer het z.g stukkende modem nog maar eens en ik kon het niet geloven het werkte zoals tevoren.

Contact gehad met FT en uitgelegd en mijn 40€ terug gekregen, prima service.

Na 14 dagen viel het internet weg, dsl ledje bleef knipperen, maar ik had een nieuw modem dus het nieuwe modem aangesloten en voila internet.

Toen viel het mij op dat ik tijdens het downloaden veel meer snelheid had, voorheen 120 Kb en nu ineens 200 kb.

Gelijk een testje gedaan bij Ariase en ik viel bijna van mijn stoel, 1856 Kb/s i.p.v de jarenlange 1250 Kb/s.

Na een ruime week viel helaas de snelheid weer terug tot de oude waarde 1250 Kb/s heel raar maar ook vreemd want ik kan dus kennelijk wel die hogere snelheid ontvangen en misschien al jarenlang.

Ik meteen weer mijn oude modem proberen en hij werkt weer, nou ik snap hier helemaal niets meer van.

Op Ariase.fr wordt ook een historique bijgehouden en daar kan ik zien dat rond 20 Okt de snelheid omhoog schoot en rond 28 okt zakte het weer in tot de snelheid die ik al jaren heb.

Heeft iemand hier een verklaring voor, ik vind dit heel raar.

Gr Ed

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2012-11-04 17:31:45

De hoogst haalbare snelheid wordt uitonderhandeld tussen uw modem en het modem in de telefooncentrale op het moment dat de verbinding tot stand wordt gebracht waarbij de maximum snelheid wordt bepaald door het afgesloten abonnement.

Een nieuwer/ander modem aan de kant van de consument kan wat beter presteren dan het oude modem waardoor de snelheid omhoog gaat. Maar ook een tijdelijke verbetering van de lijnkwaliteit, door weersomstandigheden bv, kan er voor zorgen dat de snelheid omhoog, maar bij verslechtering ook weer omlaag kan.

Ik zou het nieuwe modem laten zitten, er kan iets aan de hand zijn met het oude modem wat 'verholpen' is als het modem koud is geworden. Meestal kun je in het modem niet alleen de snelheid, maar ook de kwaliteit van de verbinding zien-wellicht geeft dit wat meer inzicht.

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#2 Geplaatst: 2012-11-04 18:45:58

Maar het vreemde is dat zowel het nieuwe als het oude modem nu dezelfde snelheid hebben, er is geen enkel verschil en mijn lijn is al jaren stabiel.

Ik heb nog nooit zo,n hoge snelheid gezien.

Als ik op historique votre debit op Ariase bekijk heb ik een bijna rechte lijn rond de 1250 Kb/s van 10 sept tot 3 okt met daarin  1 week lang een stabiele ontvangst van 1850 Kb/s en dat is toch wel heel opmerkelijk.

Gr Ed

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2012-11-04 18:56:28

Misschien waren de buren een week op vakantie en hebben hun modem uitgezet?

De snelheid blijft zowiezo stabiel tot de verbinding opnieuw wordt gemaakt door het modem uit en aan te zetten of omdat de verbinding wegvalt.

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#4 Geplaatst: 2012-11-05 10:03:06

Nou het grappige is dat ik mijn modem elke nacht automatisch laat uitschakelen om de cache te legen. Dus dat kan ik uitsluiten. Vanochtend even alles gecheckt en ik heb nu een snelheid van rond de 831 Kb/s. Ik heb het modem een paar keer achter elkaar opgestart en de snelheid blijft stabiel rond de 830 Kb/s dramatisch slecht.

Ik woon op 5260 mtr van de centrale en de verzwakking is 55,68 db.

Gr Ed