Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Test met nieuw stembiljet voor kiezers in het buitenland

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2012-11-09 14:56:09

Vandaag ontvangen op mijn email:

"Geachte heer Jako,

Een knelpunt bij het stemmen uit het buitenland is dat u uw stembescheiden soms niet op tijd ontvangt om ze tijdig terug te kunnen sturen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties spant zich in om dit op te lossen. Doel is te komen tot een stembiljet dat eerder of via e-mail kan worden toegezonden. Als het stembiljet eerder in uw bezit is, heeft u meer tijd om de door u uitgebrachte stem terug te zenden.
Het is van groot belang dat er getest wordt of u als kiezer overweg kunt met het nieuwe stembiljet en er geldig mee kunt stemmen. Daarom doet het ministerie een dringend beroep op u om mee te doen aan een test.  

Meedoen met de test
Als u wilt meedoen met deze test voor kiezers die vanuit het buitenland kunnen stemmen, ga dan naar www.teststembiljet.nl/aanmelden  U ontvangt daarna een e-mail van de organisatie die de test uitvoert in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Werkt de link niet? Stuur dan een e-mail naar aanmelding@teststembiljet.nl.

Een testbiljet invullen en terugsturen
Als u deelneemt aan de test ontvangt u een e-mail met een testbiljet en uitleg over hoe u met het testbiljet een stem kunt uitbrengen. Om die teststem uit te brengen, wordt u verzocht het testbiljet te printen. Het testbiljet bevat alleen fictieve partijen en kandidaten. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, stuurt u het biljet zo spoedig mogelijk in een eigen envelop en gefrankeerd naar Nederland.
Het is helaas voor het ministerie niet mogelijk om u in het buitenland een gefrankeerde envelop toe te sturen. Hopelijk bent u, gelet op het belang van deze test, bereid om de kosten van de envelop en de frankering voor uw rekening te nemen. Het is niet mogelijk een scan van uw ingevulde stembiljet per e-mail terug te sturen. Immers, een echt stembiljet zult u ook met de post moeten verzenden. Het is essentieel dat u het testbiljet terugstuurt zoals u het heeft geprint en ingevuld. Alleen zo kan in de test worden beoordeeld of u met het nieuwe stembiljet een geldige stem kunt uitbrengen. Uw deelname is belangrijk om te kunnen besluiten over de introductie van het nieuwe stembiljet en om eventuele verbeteringen aan te brengen.

Helpdesk voor vragen
Misschien heeft u eerst nog een vraag of is iets niet duidelijk? Dan kunt u via helpdesk@teststembiljet.nl uw vraag stellen. U ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord. U kunt niet via dit e-mailadres van de gemeente Den Haag reageren.


Met vriendelijke groet,

Bureau Kiezers buiten Nederland


Als u meedoet aan de test, ontvangt u een e-mail met het testbiljet van organisatie@teststembiljet.nl."

Kennelijk hebben de ambtenaren nog nooit gehoord van een internationaal antwoordnummer, ook verkrijgbaar bij POSTNL

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#1 Geplaatst: 2012-11-09 15:06:54

Dat lost niet het probleem op van het zoekraken bij de post 

Zoals mijn vrouw en ik hebben ondervonden

Willem

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2012-11-09 15:19:17

Zoekraken bij het terugsturen niet, maar zo kunnen er geen biljetten zoekraken die onderweg zijn naar de kiezer. Ik denk niet dat iemand weet of z'n biljet daadwerkelijk is aangekomen in den Haag.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#3 Geplaatst: 2012-11-09 15:38:14

Maar Jako, zo'n antwoordnummer kost de NL staat dus 140 euro plus tig maal 85 cent. Ik wil voor m'n eigen bestwil (hoop ik dan maar) best eenmalig 85 cent aan de NL schatkist afdragen. En je bent niet verplicht om mee te doen, al hoop ik dat je dat wel doet en dat er dan ook ruimte is voor suggesties, dan kan jij de jouwe kwijt en Willem de zijne.

Zelf heb ik alleen de suggestie dat ik gewoon per email wil kunnen stemmen, want email heeft toch niets te maken met stemmachines die volgens sommigen inbreekbaar of hackable zijn? En in de VS kon het ook, al kwam dat door Sandy.

Ook vraag ik me in gemoede af waarom er aan zo'n enquête weer een duur onderzoeksbureau te pas moeten komen. Hoeveel antwoordnummer-post kan je daarvoor kopen? En waarom ik m'n enquêteformulier in een eigen (geschreven) envelop moet versturen, terwijl het echte stembiljet in een grote met KOEIENLETTERS bedrukte envelop moet worden verstuurd, anders is je stem ongeldig. Zo kunnen ze toch niet écht een vergelijking maken? 

Enfin, ik doe dus maar mee.

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#4 Geplaatst: 2012-11-21 10:22:47

Met deze test wil men blijkbaar bekijken of het voor een NL-er in den vreemde mogelijk is een formulier te printen, een vakje te kleuren en of het daarna terug gezonden formulier goed te lezen is in de apparatuur van de nederlandse staat. De medewerking aan deze test mag je zelf betalen. Wel heel humoristisch is de lijst met verzonnen namen van kandidaten voor deze test stemronde.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#5 Geplaatst: 2012-11-21 11:56:01

Heel humoristisch is ook dat volwassen, duur betaalde specialisten van een kapitalen verslindend extern adviesbureau zich dagen/weken (?) hebben beziggehouden met het verzinnen van dit soort flauwekul. Wat zullen ze gelachen hebben op kosten van de NL belastingbetaler! Door alle pret en jool hebben ze vergeten een mogelijkheid te geven voor suggesties. Of was dat juist helemaal niet de bedoeling?

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#6 Geplaatst: 2012-11-21 13:41:29

Wat moet je nu in hemelsnaam met suggesties van onnozele zuurpuimen die alles beter weten ? Vraag bij een willekeurig onderzoek naar suggesties van de lezers en 99 % is pure flauwekul. Kijk naar de inzendingen op websites en in de kranten en tijdschriften. De meeste mensen hebben namelijk geen benul van de constraints en die bepalen zoals altijd de oplossing.