Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verplicht melden erfelijke aandoeningen

Auteur Bericht

avatar#4176
MartijnD
Berichten: 8
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2012-11-09 19:17:59

Weet iemand of verzekeraars in Frankrijk mogen vragen naar erfelijke aandoeningen? Bijvoorbeeld bij levensverzekeringen, arbeidsongeschiktheidverzekeringen e.d. 

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#1 Geplaatst: 2012-11-09 20:10:14

Ja, ik zou althans niet weten waarom niet.

Verzekeren is het schadeloosstellen in het geval van een onvoorziene gebeurtenis.

Het belangrijkste woord is inderdaad onvoorzien, en dat geldt voor beide partijen.

Natuurlijk hoeft de verzekering er niet naar vragen en kan jou de verzekering laten afsluiten, maar je kan er donder op zeggen, dat ze het dan in de polisvoorwaarden zullen uitsluiten. Als je dan die schade krijgt, dan krijg je geen schadeloosstelling en ook geen premie terug. Evenmin als je iets verzwijgt, dat relevant voor de andere partij zou zijn, dan ben je de pineut.

Dat is zo volkomen logisch, dat er geen reden is om daarop in te gaan.

Ik rijd auto, maar ik heb ook morfine pleisters nodig. Ik ben mij bewust dat ik als ik een ongeluk krijg, ik geen schade uitgekeerd zal krijgen als ze te weten komen dat ik die pleisters 'gebruik'.

Vandaar ook, dat ik een tegenstander ben van het EPD ( electronisch patienten dossier). Niet dat dat zal helpen want als ik schade heb, zullen ze die link toch wel onderzoeken.

In het kort: of ze het vragen of niet, of je de waarheid vertelt of niet, ze hebben altijd recht om je een schadeloosstelling te weigeren, en ze hoeven je in dat geval niet jouw premie terug te geven. Dat heeft niets met Frankrijk te maken, dat geldt overal.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2012-11-10 08:55:06

Even googelen doet wonderen:

In Nederland mogen verzekeraars volgens de Wet medische keuringen alleen vragen naar erfelijke aandoeningen als het om hoge bedragen gaat, bv bij levensverzekeringen.

Ook in Frankrijk worden er beperkingen gesteld aan de verplichting tot beantwoording van vragen over erfelijke aandoeningen. Zie bv hier

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat als de erfelijke ziekte ook al bij de persoon in kwestie is vastgesteld, dat moet worden gemeld, of hij nu wel of niet de symptomen ervan vertoont. Maar je bent niet verplicht om algemene vragen over erfelijke ziekten te beantwoorden, als je deze zelf niet hebt geërfd.