Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

impots niet afgeschreven

Auteur Bericht

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#0 Geplaatst: 2012-11-13 07:58:19

ik had vanuit nederland geld overgemaakt naar de franse rekening en die overboeking is nooit doorgekomen.

nu stond er niet voldoende op voor het prélèvement van de belasting. ik kreeg dus een melding van de credit agricole en een boete van 20 euro.

wat nu? wordt het nogmaals geprobeerd en toch afgeschreven of moet ik het zelf overmaken?

en is die boete van de bank of van de impots?

salut

marjorie

avatar#7573
Jeroen B 62
Berichten: 11
Reacties: 55

#1 Geplaatst: 2012-11-13 09:06:19

Ha Marjorie,

Hetzelfde is mij overkomen bij de CA. Onvoldoende saldo om een overboeking naar de EDF te kunnen plegen en "dus" een boete van 20 euro. Dat bleken administratiekosten te zijn, die CA zelf in rekening bracht. Ik vond dat na 11 jaar trouwe klant zijn wel wat gortig, gegeven de maandelijkse bijdrage die je betaalt.

Eerder overkwam me iets vergelijkbaars. Ik had wegens een wel doorgegeven verhuizing in Nederland die door de Tresorerie niet goed verwerkt was geen aanslag taxe d'habitation ontvangen.  Opeens verdween er een bedrag van mijn rekening en werd er een boete van 80 euro in rekening gebracht. Verhaal gaan halen bij CA en wat bleek. De Fiscus in Frankrijk kan zonder nadere ingebrekestelling geld van je rekening halen ter voldoening van achterstallige belasting. (Of dat nu nog zo is weet ik niet, ik schrijf over 2002)  De CA rekende toen 80 euro aan administratiekosten.

Toen bleek dat de fout bij de Tresorerie zat werd alles weer rechtgezet.

Ik heb inmiddels, met fors wat moeite, afgelopen jaar mijn rekening bij de CA opgezegd. Mijn definitie van klantgerichte dienstverlening sluit niet geheel aan bij wat CA daar onder verstaat.

Jeroen B, 62

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2012-11-13 09:47:31

Terwijl overboeken vanuit NL tegenwoordig 'turbo' gaat. 's-morgens bij ABNAMRO als SEPA opdracht overboeken='s-middags al op de rekening bij Credit Mutuel en dat zonder spoedopdracht. Dat maakt controle op het overboeken nu erg gemakkelijk.

avatar#10225
Jaap Pijpe
Berichten: 0
Reacties: 61

#3 Geplaatst: 2012-11-13 12:58:01

Bij mij gaat dat exact hetzelfde als bij Jako. Naar CA toe...............prima en nog nooit een probleem gehad.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#4 Geplaatst: 2012-11-13 13:01:39

Ik heb vorig jaar hetzelfde meegemaakt bij de Banque Chaix, toen een overboeking vanuit NL én door een fout van de ING én door een fout van de Banque Chaix niet op tijd was doorgekomen. Dus meteen 20 euro boete en de betreffende rekening (via automatische afschrijving) was niet betaald.

Ik op hoge poten naar de bank voor een gesprek met de filiaaldirecteur. Die vertelde me dat als een automatische afschrijving is geweigerd wegens saldotekort, die niet automatisch alsnog wordt verricht als het tekort weer is aangezuiverd. Je zal dan opnieuw moeten betalen. Hoe, dat zoek je zelf maar uit. De 20 euro kreeg ik terug.

Op zijn advies heb ik nu altijd een paar honderd euro teveel op mijn rekening staan, over welk bedrag ik geen rente ontvang en dat dus steeds minder waard wordt. Bovendien heb ik toestemming gekregen om voor een bepaald bedrag rood te staan. Maar daar hoop ik nooit gebruik van te maken, want rood staan in Frankrijk kost ook kapitalen. 

Ik herhaal het nog maar eens: franse banken zijn allemaal laaienlichters.

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#5 Geplaatst: 2012-11-13 21:26:30

Als men geld overmaakt moet men wel controleren of het is aangekomen @Majorie.

Ik heb ook eens meegemaakt dat een overboeking vanuit Nederland niet is uitgevoerd, dus gewoon even kijken, na 2 à 3 werkdagen MOET het aangekomen zijn.  Tegenwoordig lukt het meestal in 1 werkdag.

Een bedrag rood staan voor een paar dagen is altijd voordeliger dan een boete en in Nederland ook niet echt voor niets.