Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

flexibele kachelpijp

Auteur Bericht

avatar#5726
Pierro
Berichten: 7
Reacties: 45

#0 Geplaatst: 2012-11-13 08:37:06

Gisteren tijdens een "mosselen en frite"met franse vrienden kwam het gesprek op kachels (niet verwonderlijk met de dalende temperatuur) en de veel gebruikte flexibele roestvrij stalen kachelpijp die ik ook in mijn schoorsteen heb zitten.

Men vroeg aan mij hoelang deze flexibele er al in zit, dit vanwege het feit dat men beweerde dat in Frankrijk deze na 7 jaar vervangen moet worden. In tegenstelling tot een roestvrijstalen rigide kachelpijp, welke voor het leven is.

Ik heb altijd begrepen dat ook een flexibele het eeuwige leven heeft....,maar mijn franse vrienden spreken dit tegen.

Kan iemand hier iets meer over vertellen, voordat ik mijn flexibele ga vervangen als dat mogelijk niet nodig is.

Groeten,

Peter

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2012-11-13 09:06:12

Bonjour Peter,

Kletspraat, bakerpraat en bangmakerij, waar de Fransen heel goed in zijn.

Niets heeft het eeuwige leven en ook roestvrijstaal niet. Maar er is geen inherent verschil van betekenis tussen flexibel en vast. En ook die termijn van 7 jaar is nonsens, gegeven het feit dat professionals die iets dergelijks installeren so wie so al minimaal 10 jaar garantie moeten geven.

De levensduur van roestvrijstaal kan variëren als gevolg van omstandigheden. Hoe is de schoorsteen opgebouwd en gevormd, wat is je stookpatroon en is dit van dien aard dat er meer of minder condens/zuurvorming kan ontstaan, welke temperaturen treden op, is de ruimte tussen flexible en schoorsteenwand geventileerd of niet, etcetera etcetera. Er zijn talloze verhalen in omloop van tubages die na 20 jaar nog als nieuw zijn. Zie ook dit verhaaltje.

En als je nog twijfelt, haal er dan een schoorsteenveger met inspectiecamera bij, dan weet je het zeker. Die geeft écht geen certificaat af als je tubage niet deugt.

Salutations, Jos

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2012-11-13 11:15:28

Peter,

ik zeg netzo als Jos:

Kletspraat!

De onze zit er zeker 22 jaar in, en de ramoneur zegt pas de problème, état excellent.

Christian von Klösterlein

avatar#5726
Pierro
Berichten: 7
Reacties: 45

#3 Geplaatst: 2012-11-13 17:44:24

Beiden bedankt voor de snelle reactie.

Ik vond het zelf ook al vreemd, maar ben geen expert op dit gebied en heb me er ook niet in verdiept, vandaar de vraag in dit forum.

Bij de volgende mosselen/frites zal ik het ze verduidelijken, maar ik bemerk dat de Fransen inderdaad gauw geneigd zijn om los zand verhalen als echt te verkondigen en dan gaan ze er zelf nog heilig in geloven ook.

Gelukkig zijn de gemiddelde Nederlanders en Christian niet te vergeten, wat nuchter van karakter en niet zo snel beinvloed door niet onderbouwde verhalen.

Steek zo weer lekker de kachel aan en een fris Belgisch biertje erbij, kan de avond niet meer stuk.

Peter