Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Houten schuur isoleren

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2012-11-17 21:38:07

Jippie, onze nieuwe schuur is klaar, betonnen fundering, pannendak, houten buitenwand (red cedar) aan de binnenkant afgedekt met een dampremmende folie.

Nu wil ik de wanden aan de binnenkant gaan isoleren en afwerken met hout, chipwoodplaten oid (hoe heten die trouwens in het frans?) of gewoon planken.

Maar over het soort isolatie twijfel ik dus dacht ik dat wellicht kan iemand op het forum mij hierover een goede tip kan geven. Schuimplaten, steenwol, glaswol??

Willem

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2012-11-17 21:50:42

Bonsoir Willem,

Persoonlijk zou ik in uw geval gaan voor XPS platen van bijvoorbeeld 60mm dik. Vochtbestendig, zakken niet uit, rotten niet, en u kunt uw binnenwandafwerking gewoon dwars door de platen heen aan de buitenwand schroeven. 

Heten de chipwoodplaten die u bedoelt in FR niet gewoon Plaques OSB?

Salutations, Jos