Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vervolgvraag espace client EDF

Auteur Bericht

avatar#7573
Jeroen B 62
Berichten: 11
Reacties: 55

#0 Geplaatst: 2012-11-20 22:25:06

Besten,

Al enige weken probeer ik mijn EDF rekening te betalen. Mijn espace client is prima te bereiken en ik kan mijn factuur zien en uitprinten. Pas op het moment dat ik de knop "gerer ma facture" aanklik kom ik in een loop terecht die me keer op keer retourneert naar het inlogscherm van espace client.

Via een andere computer inloggend krijg ik soms, na het aanklikken van de betaalknop de melding dat wegens technische problemen tijdelijk etc. etc.

Ook ik heb enige weken geleden keurig een foto van de meterstanden gestuurd aan de EDF, waarvan de ontvangst door hen is bevestigd.

Ik log immer in vanuit een Nederlandse computer met een Nederlands account en Nederlands E-mailadres. Ik heb nimmer een mail ontvangen dat mijn espace client gewijzigd zou zijn.

Is er in vervolg op het relaas van Marhout, een ruime maand geleden, al iets nieuws te melden? Ook ik heb maar via een vraagmailtje aan de EDF laten weten dat ik een probleem heb. En daarvan ook keurig een bevestiging ontvangen.

Jeroen B, 62

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2012-11-21 10:55:57

Jeroen, 

De Marhout story belooft continuing te worden wanneer ik dat zo lees. De servicegerichtheid van de EDF en de kwaliteiten van hun automatiseerders worden al jaren getypeerd als rijp voor de bezemwagen, kortom, ze rijden niet voorop in het ICT peleton. Orange doet dat met zijn website vele malen beter. Zo te zien heb je van de vijf EDF betalingsmogelijkheden gekozen voor le paiement en ligne. Zelf heb ik gekozen voor een automatische afschrijving. Een eigen rekening bij een Franse bank is daarvoor uiteraard noodzakelijk, maar daar is elders op dit forum onlangs al uitvoerig over van gedachten gewisseld, lees wat Jos daarover meldt.

Zo'n paiement en ligne lijkt gemoedsrust op te leveren omdat je de indruk krijgt baas in eigen betaalhuis te zijn, om daarmee mogelijke verrassingen via bijvoorbeeld een automatische afschrijving uit te sluiten. Het is een afweging van risico's, maar het geklungel van de EDF automatiseerders met de Espace Client lijkt me het grootste risico.

Realiseer je ook dat de meeste bevestigingen van emails automatisch worden gegenereerd, de vraag is of er ook daadwerkelijk wat mee gebeurt. Voordat je het weet sta je bij een andere afdeling van de EDF, debiteuren/crediteuren, als wanbetaler te boek. Die kijken alleen naar de cijfertjes, en nemen zelden kontakt op met andere EDF afdelingen om te checken wat er aan de hand is. Of er wellicht in eigen huis fouten zijn gemaakt, of dat er door het spreekwoordelijke gebrek aan interne communicatie ergens wat informatie is blijven hangen.

En dan komt er als het tegenzit een EDF busje het terrein op rijden: afsluiten deze klant. Tot nu toe heb ik dat risico met onze prélèvement automatique in ieder geval weten te voorkomen. Tafeltennissen is leuk, maar niet als het maandenlang duurt met de automatische ping-pong machine die ze bij de EDF hebben opgesteld. Het kleinere ongemak van wat renteverlies door altijd te hoge voorschotbetalingen neem ik dan maar voor lief, en tot nu toe nog geen verrassingen voor wat betreft de hoogte van de afschrijving. 

Rob

avatar#7573
Jeroen B 62
Berichten: 11
Reacties: 55

#2 Geplaatst: 2012-11-21 12:09:06

Rob, dank voor jouw uitleg. De afgelopen 3 jaar heb ik telkenmale probleemloos per creditcard betaald. Bankrekening CA heb ik afgelopen jaar opgezegd. (zie daarvoor een ander draadje)

Ik ga nu proberen een IBAN te achterhalen. als me dat lukt kan ik ook de laatste reguliere franse betaling via internet gaan regelen. Taxes, gemeentelijke heffingen etc is al gelukt.

Opmerkelijk in mijn ogen is dat het ogenschijnlijk zo verouderde bestuursapparaat wel overgaat tot clientgerichte dienstverlening zoals het op verzoek bekend stellen van IBAN's en dat een groot bedrijf als EDF daartoe kennelijk nog weinig aanleiding ziet.

Ik zal eenieder op de hoogte houden van mijn vorderingen in deze.

Jeroen B, 62

avatar#8976
marhout
Berichten: 25
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2012-11-24 20:27:04

Hallo Jeroen,

Er is weer (tijdelijk?) nieuws in de 'marhout story' zie aldaar.

Wim3

avatar#7573
Jeroen B 62
Berichten: 11
Reacties: 55

#4 Geplaatst: 2012-11-28 14:51:30

Vervolg EDF:

Op mijn mailtjes naar de Edf heb ik slechts een automatisch aangemaakt antwoord mogen ontvangen. En, de in slecht engels gestelde boodschap, dat ik vooral met het telefoonnummer moest bellen.

Ik kan nog steeds niet betalen via mijn espace client. Ik word elke keer wanneer ik mijn rekening wil betalen teruggezet naar het inlogmenu. Ik kan wel mijn factuur openen en zien hoeveel ik moetbetalen.

Middels deze site heb ik een IBAN van de EDF achterhaald. Via dat nummer heb ik vier dagen geleden mijn rekening betaald. Zojuist zag ik in mijn espace client dat mijn rekening als betaald was aangemerkt. Klaarblijkelijk kan de edf betalingen die op een van hun rekeningen binnenkomen tamelijk snel koppelen aan een debiteur. (ik had alle gegevens van mijzelf duidelijk vermeld op de overmaking).

Kortom, list gelukt, rekening betaald en geen zorgen over afsluitingen EDF terwijl sneeuwstormen om het huis gieren. Voortaan betaal ik via hetzelfde IBANnummer aan de EDF.

Jeroen B, 62

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#5 Geplaatst: 2012-11-29 21:10:39

En het ondoorgrondelijke wonder van de espace client EDF - wie weet binnenkort op de UNESCO lijst voor Werelderfgoed - zal je niet alleen in staat stellen te zien hoeveel je zelf moet betalen, maar ook wat de EDF straks gaat terugstorten, wanneer zij zich tenminste houden aan de uitspraak van de Conseil d'Etat. Maar daar wordt nu al aan getwijfeld.

Rob

avatar#7573
Jeroen B 62
Berichten: 11
Reacties: 55

#6 Geplaatst: 2012-11-29 23:48:44

@ Rob,

Ik ben bang dat je twee berichten door elkaar haalt. Dat geld betreft een spaarpotje van de EDF om de aankoop van hoogovens te financieren in noordoost Frankrijk. Immers de staat kan ze niet nationaliseren binnen de huidige europese regelgeving.

En wat is nu logischer dan dat een energieleverancier een grootverbruiker van energie koopt? Die verticale ketengedachte is al eerder succesvol toegepast in Magnitogorsk.

Jeroen B, 62

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#7 Geplaatst: 2012-11-30 10:43:31

@ Jeroen

Het zal wel met aardstralen te maken hebben, maar wanneer je te lang op Franse bodem vertoeft neemt de kans op verwarring toe, de voorpagina's van de kranten getuigen daar dagelijks van. Hoe kon ik Magnitogorsk vergeten! Want werd Frankrijk op de ochtend van de elfde februari dit jaar niet opgelucht wakker bij het lezen van dit EDF persbericht? Een paar dagen eerder was deze private, volstrekt onafhankelijke onderneming vanuit het Elysée gesommeerd een bod uit te brengen op de firma Photowatt, bedreigd met ondergang (concurrentie uit China) dan wel overname door onbetrouwbare buitenlanders.

Rob

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#8 Geplaatst: 2012-12-03 19:34:56

Het kan nog veel gekker. Ik heb geen Espace client EDF. En ik kan het niet aanmaken.

Daarvoor moet een code op je factuur zijn geprint en die code ontbreekt. En ik heb alle opties geprobeerd, maar kom iedere keer niet verder, geen code op je factuur? Geen espace client EDF. Geen mogelijkheid om een andere betaling te doen dan met cheque via de post.