Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

slappe handjes gedrag

Auteur Bericht

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#0 Geplaatst: 2012-11-21 10:56:24

Toen de presidentsverkiezingen nog maar amper begonnen waren, wist Hollande het al « ik ga als eerste de wet homohuwelijk invoeren »
Heel homofrankrijk stemde fier op de tegenstander van sarkozy, die zo dom was de homokiezer te gebruiken als stemvee, en op het laatste nippertje trekjes ging vertonen om de keizer bij mevrouw Le Pen weg te slepen.
Nee, Hollande, die gaat ons helpen!
Zijn prachtige roze boeketje rozen begon al snel blaadjes te verliezen, de eerste datum wordt al uitgesteld, en nog een.
Dan komt de vraag; moeten we misschien wel het huwelijk invoeren maar zonder adoptierechten.
We zijn nu weer veel verder, en onze president is ondertussen zover (onder druk van de demontraties?) dat hij besluit dat een burgemeester kan weigeren een huwelijk te sluiten.
Technisch komt het erop neer; ik wil met mijn partner (waar ik al een langere relatie mee heb dan menig hetero huwelijk(inclusief francois)) trouwen, maar, de burgemeester in ons dorp wil dat niet, net als zijn achterban (is al gezegd door de lieden)
Ik ben met die wetenschap naar La Rochelle geweest, of ik daar kan trouwen, nee dat kan niet omdat ik daar niet woon.
Waar kan ik dan trouwen?
In je eigen dorp.
Maar daar weigeren ze.
Tja (schouder ophalen)
Hollande, ik zou bijna iets lelijks gaan zeggen.
Het gekke van het verhaal is dat niet zozeer rechts Frankrijk tegen is, dat niet religieus Frankrijk zoveel macht heeft, maar dat in presidents’ eigen kiezerswereld de traditionele waarden van het gezin op bijna rechts fanatisme wordt verdedigd.
Waarom?
Daarom.

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#1 Geplaatst: 2012-11-21 11:52:19

De Fransen zijn even pricipieel als de Euro vierkant is. Niet dus. Ik heb mijn hele leven lang in zeer veel hotels gewoond ,van gewoon tot echt duur, met mijn partner ookl in Frankrijk. Zodra je betaalt mag je alles..

Toch zijn wij (tantes en ik) anders. Ten eerste ben ik niet meer pricipieel. Bovendien, Als je een goeie relatie hebt is een huwelijk nutteloos en als je een slechte relatie hebt is een huwelijk een hindernis om uit elkaar te gaan. Naast een pragmaticus ben ik ook een anarchist: de fransen kunnen doen en zeggen wat ze willen, maar ik lig met mijn eigen kerel in mijn eigen bed. Ik betaal en ben dus de baas.

Laat die homofoben de kleren krijgen, met name alle religieuze kinderbillenknijpers waar ook ter wereld. De volgers van Hollande zijn denk ik geen haar beter dan de volgers van Wilders.

Bovendien: Ik zit niet te wachten op erkenning. Voor mij zijn kinderen een maatschappelijk noodzakelijke ergernis, dus wat dat betreft heb ik al helemaal geen wensen. Ik heb zelfs medelijden met vrienden met kinderen.

Ik woon al met mijn partner samen voordat de burgemeester van ons Franse dorp was geboren. Iedereen hier heeft respect voor les deux hommes hollandais, en beschouwt homosexualiteit waarschijnlijk als een hollandse ziekte, die in frankrijk niet voorkomt. So what ? Ik vind fundamentalisten (Gristen, Joden, Moslims, kapitalisten en socialisten) een ernstige hersenafwijking. Ik heb dat soort mensen ook principieel nooit in dienst van mijn bedrijf aangenomen.  

Quid pro quo om het even in potjes latijn te zeggen.

Ik vind jou met de typering 'slappe handjes gedrag' meer dan genereus naar dat volk toe.

20.00 uur taalfouten eruitgehaaald.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2012-11-21 14:03:11

't Gebeurt niet altijd Midipyr, maar ik ben het 300% met je eens. Het is trouwens: quid pro quo.

Deze verdedigster van Hollande (in dit forum, omdat iedereen hier altijd over de man heenvalt) vindt het hoogst kwalijk dat hij wat dit onderwerp betreft water bij de wijn wil/moet doen. Ik neem namelijk aan dat het zijn bedoeling is om de wet een betere kans te geven, nu ook een deel van links tegen een huwelijk voor iedereen blijkt. Is Frankrijk dan toch achterlijk? Ja, want homofiele mensen (lees: mannen) worden hier nog altijd verward met pedofielen. Een oudere man verzekerde me laatst nog dat de burgemeester van een naburig stadje zelf in het openbaar had verklaard dat hij pedofiel is. Deze burgemeester blijkt te hebben gezegd dat hij homo is. De angst voor de mogelijkheid van adoptie door homoparen komt voort uit dit diepgewortelde misverstand en ligt ten grondslag aan veel van de tegenstand tegen de wet van het huwelijk voor iedereen. 

Hollande, zelf een fervent voorstander van dit huwelijk kan nu twee dingen doen: zijn poot stijf houden (!) en de kans lopen dat het huwelijk voor iedereen helemáál niet doorgaat, of water bij de wijn doen, zodat er nog enige kans van slagen is. Moeilijke keuze. Óf een halfslachtige wet, die later als het in de praktijk allemaal blijkt mee te vallen en de publieke opinie er aan is gewend, vrij geruisloos kan worden gewijzigd, óf voorlopig helemaal geen huwelijk voor iedereen. Een enquête in de Midi Libre, bepaald niet bekend om zijn linksgeoriënteerde lezerspubliek, staat op een nipte meerderheid van mensen die vinden dat wet wet is en voor iedereen moet gelden.

Als Hollande deze koers aanhoudt, zit er niets anders op dan dat in de nieuwe wet ook wordt opgenomen dat iedereen kan trouwen in de gemeente van zijn/haar keuze. Dat zou trouwens sowieso beter zijn. Maar voor homostellen blijft het dan toch triest dat het lang niet altijd een vrije keuze zal zijn maar dat ze vaak gedwongen zullen worden om te gaan shoppen tot ze ergens, na tig vernederende afwijzingen, het verlossende jawoord krijgen alvorens het zelf te kunnen uitspreken. Dus toch weer geen échte gelijkheid, om van vrijheid en broederschap maar te zwijgen.

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#3 Geplaatst: 2012-11-21 20:12:20

Bedankt voor jouw steun Bosbes.

Ik ben van 1940 dus mijn tienerjaren waren in de jaren 50. Die tijd heeft wel een hoop eelt doen vormen op mijn ziel. Daardoor kunnen weinig mensen mij beledigen. Aan de andere kant heb ik geen enkel vertrouwen meer in de mensheid. Aangezien ik mij niet hoef te mengen heb ik daar ook geen last van. Laat mensen maar denken wat ze willen, mij krijgen ze niet gek. 

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#4 Geplaatst: 2012-11-26 16:16:00

Carla Bruni-Sarkozy heeft zich in een interview in Vogue openlijk een warm voorstandster getoond van het huwelijk voor en de adoptie door iedereen, zoals hier te lezen. Dit in tegenstelling tot haar echtgenoot, voor wie vooral mogelijkheid tot adoptie door homostellen een brug te ver is.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#5 Geplaatst: 2012-11-28 17:19:46

Gisteren heeft een lid van de UMP in de assemblée de vergelijking durven maken tussen terroristen en de kinderen van ho-ouders. 

Uit Têtu:

C'est sur le plan de la figure paternelle que le député a fait cette association improbable entre homoparentalité et terrorisme. «Vous me permettrez de considérer que souvent le terroriste a un défaut: il n’a jamais rencontré l’autorité paternelle le plus souvent, il n'a jamais eu de rapport avec les limites et avec le cadre parental, il n’a jamais eu cette possibilité de savoir ce qui est faisable ou non faisable, ce qui est bien ou mal.»

«Confusion des genres»

Et d'enfoncer le clou: «N'y a-t-il pas une certaine contradiction, M. le ministre, dans vos propos et ceux de votre gouvernement, alors que vous cherchez désespérément à reposer un cadre, à, dans le même temps, soutenir un projet de loi qui va jusqu'à rayer le mot de père du code civil? (Le projet de loi ne prévoit pas cela, NDLR) Ceci est tout à fait cohérent. Mes chers amis, vous provoquerez, dans les années à venir, la confusion des genres, le déni de la différence des sexes et la psychose.»

Ik ben niet zo van vuisten en slappe handjes, maar dit soort uitspraken anno 2012 vind ik schokkend en dan gaan de vuisten bijna jeuken. Nicolas Dhuicq maakt deel uit van een extreem deel van de UMP.  

avatar#7620
Rimke
Berichten: 1
Reacties: 65

#6 Geplaatst: 2012-11-28 23:28:52

Citaat uit een krant in Colorado van vorige week, waar op 1 dag zowel marihuana als het homohuwelijk werden gelegaliseerd:

It all makes sense now.....

"Leviticus 20:13: If a man lays with another man, he should be stoned."

We 've just been interpreting it wrong all these years.

(Ik weet het, beetje uit de discussielijn maar vanwege de "luchtigheid" kon ik het niet laten).

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#7 Geplaatst: 2012-11-29 07:48:53

Je hoeft je niet te verontschuldigen, Rimke, want het is inderdaad heel komisch! En dat mag best, ook tijdens een serieus onderwerp als dit. Lachen is en blijft gezond. Ik heb altijd gevonden dat Amerikanen hetzelfde gevoel voor humor hebben als Duitsers, geen dus, maar dat is kennelijk een fout vooroordeel. Dus heb ik niet alleen gelachen, maar ook nog iets geleerd. Bedankt.

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#8 Geplaatst: 2012-11-29 09:55:08

Zal wel aan mij liggen maar ik zie de grap niet Rimke, wel de waarheid.
Mensen moeten omwille van de vrede en de veiligheid en het plezier afstand doen van het geloof.
Het huwelijk is ooit omschreven in een duizenden jaren oud boek, en daarom neemt men aan dat het daarom ook religieus is.
Het huwelijk in een gemeentehuis is een ondertekening van een contract tussen twee personen, als iemand daar een religieus tintje aan wil geven gaat tie maar naar de dominee.
Ik zou niet weten waarom ik middels advocaten en notarissen (die veel geld kosten) dingen moet laten beschrijven die voor jullie hetrootjes gewoon gratis zijn.
Toen de moeders in de tachtiger jaren carrière gingen maken riepen ook alle ….. dat nu alle kinderen een slechte opvoeding gingen krijgen.
Toen het makkelijker werd om te gaan scheiden riepen ook alle mensen dat het nu helemaal gebeurd zou zijn met de opvoeding van het kind “komt niets van terecht!”
Als ik om me heen kijk denk ik dat ik beter kinderen kan opvoeden dan menig hetro, dus ik zou niet weten waarom ik dat niet zou mogen.
Komt bij dat als ik kinderen adopteer ik daar flink wat werk voor moet verzetten, bij veel heterootjes is het een kwakkie na een borrel en een last voor de rest van het leven, zeker bij veel principiële gelovigen die voorbehoedsmiddelen verafschuwen en als de konijnen tekeer gaan.

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#9 Geplaatst: 2012-12-07 10:36:57

Liberté, Égalité, Fraternité, dank U hollande, maar je bent nog niet van ons af!