Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Uninterrupted Power Suppy

Auteur Bericht

avatar#9056
distelvink
Berichten: 8
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2012-11-22 12:31:49

Om de TV, computers en andere apparaten te beveiligen gebruiken we een UPS 500 VA van het merk Sweex. Een UPS heeft zo'n klap opgevangen dat ie waarschijnlijk is doorgebrand (hij stinks als je hem aanzet) van een andere doen de accu's het niet meer. Men zegt dat de accu's kunnen worden vervangen en/of gerepareerd. Omdat repareren vaak meer kost dan een nieuw apparaat (al zou je weten waar je dat in de buurt zo kunnen laten doen) hebben we al nieuwe gekocht. Eigenlijk wil ik graag weten of iemand er nog iets aan zou hebben (is er een club zoals 'gered gereedschap' of zoiets) of dat we ze beter naar de dechetterie kunnen brengen?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2012-11-22 15:51:16

Het gaat me aan het hart, maar sloop die nog goede accu's eruit, daar kan iemand misschien nog iets mee, en dan naar de déchetterie. Ik heb jarenlang voor vrienden, bekenden en scholen defecte tv's, videorecorders, versterkers en pc's gerepareerd. Die opdrachtenstroom - wat moet je er voor hebben? doe maar een fles wijn -  is een jaar of vijftien geleden al opgedroogd. Iets nieuws kopen is een tweede natuur geworden, en bovendien is het repareren op component niveau steeds lastiger geworden. Schema's worden zelden meer ter beschikking gesteld, componenten, mits de opdruk te ontcijferen is, zijn moeilijk verkrijgbaar, en met een gewone soldeerbout kun je niet al te veel meer uitrichten tegen alle miniatuur onderdelen die een pcb tegenwoordig bevolken: SMD, surface mounted devices. Je begrijpt het: fait à contrecoeur dit advies, maar het verstand en de ratio komen met de jaren.

Rob

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#2 Geplaatst: 2012-11-26 17:14:53

Zelf gebruik ik een Belkin UPS. De batterijen gaan hierin maximaal 5 jaar mee, daarna doen ze niet veel meer als de netspanning wegvalt. Nieuwe batteijen bestel ik in Duitsland. Even Googelen op het type en binnen een dag of 4 a 5 zijn de nieuwe binnen. In de Belkin zijn de batterijen zelfs voor iemand met 2 linkerhanden goed te vervangen. Proberen dus.

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#3 Geplaatst: 2012-12-09 15:11:25

van een andere doen de accu's het niet meer.

Lijkt mij toch slim om de accu's naar de andere te laten verhuizen.

Van de stinkert zal waarschijnlijk de transformator zijn doorgebrand, kost meer dan een nieuwe als er al aan te komen is.