Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aankoop bedrijf (deels) financieren met woonhuisfinanciering

Auteur Bericht

avatar#10430
Cheznous
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2012-11-23 19:26:15

Goedenavond allen,

Wij zijn in een gevorderd staduim om een voormalige camping municipal(reeds 3 jaar gesloten) te kopen van de gemeente. Natuurijk beschikken we over voldoende eigen vermogen om deze oud-camping (incl. groot woonhuis) te financieren. Aangezien het terrein enkele jaren niet meer ingebruik zal hier het nodige aan moeten gebeuren, alsook het woonhuis dat niet meer aan de huidige normen voldoet. Hier zal dan ook het nodige geld in moeten worden gestoken

In hoeverre is het mogelijk om deze kosten via een woonhuis hypotheek te financieren, inplaats van een bedrijfshypotheek of bedrijfsfinanciering? Onze voorkeur gaat hier naaruit ivm omdat een bedrijfshypotheek: 1) ivm het ontbreken van omzetverleden erg lastig gaat worden, 2) de rente een stuk lager ligt.

Ons idee is dus om een deel van de koopsom uit eigen vermogen te voldoen, het overige te financieren en de kosting voor verbouwingen ook uit eigen zak te betalen.

Is dit een constructie die banken accepteren of is dit niet mogelijk zodra zij er lucht van krijgen dat het eigenlijk om een camping gaat?

Alvast hartelijk dank voor jullie expertise!

avatar#8501
joost kubbe
Berichten: 0
Reacties: 41

#1 Geplaatst: 2012-11-24 03:07:08

Ik zou aanraden: Het geheel aankopen als woonhuis met terrein binnen een (op te richten) sci*. Op deze basis een lening aanvragen voor de gedeeltelijke financiering van de aankoop, en zo de middelen verwerven om het opknappen te bekostigen.

Een probleem zou kunnen zijn de aflossingscapaciteit als er geen (ander) aantoonbaar inkomen is, maar misschien werken jullie nu nog in NL ?

Na aankoop verhuurt de sci het terrein aan een (op te richten) sarl of eurl die de camping exploiteert.

* Met naast het voorlopig koopcontract een garantie van de gemeente dat het geheel weer als camping ge-exploiteert mag worden.

avatar#10430
Cheznous
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2012-11-24 09:39:08

Bedankt voor je reactie.

zou je ook kunnen uitleggen waarom je voor deze constructie zou kiezen?

De gemeente heeft naar eigen zeggen veel baat bij een goed lopende camping en alle vergunningen zijn dan ook verder aanwezig.

Momemteel hebben wij inkomen uit een restaurant dat we al in Frankrijk exploiteren. Ik neem aan dat dit voldoende is voor een instelling om de aflossingscapaciteit te garanderen?

avatar#8501
joost kubbe
Berichten: 0
Reacties: 41

#3 Geplaatst: 2012-11-25 02:22:15

Ik adviseerde deze vorm uitgaande van de probleemstelling en ervan uitgaande dat je een nieuwkomer in F was.

Met de kennis dat je al een franse historie hebt zou ik je aanraden met je expert comptable te overleggen over de juiste vorm, en met je bankier over een privé aankoop via een sci met verhuur aan een exploitatie maatschappij.

Als je goed bekend staat bij je bank zal dat mi geen problemen opleveren, zeker niet als je een goed deel eigen geld meebrengt.

Ook zou je kunnen proberen met de gemeente overeen te komen dat je een gedeelte van de aankoopprijs uitgesteld betaalt bv gedurende 5 jaar aan het eind van elk seizoen, dan hebben zij een draaiende camping, en het geld zitten ze vandaag als gemeente niet op te wachten.

Succes, Joost Kubbe

avatar#10430
Cheznous
Berichten: 1
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2012-11-25 15:47:30

Wederom bedankt voor je inhoudelijke reactie.

Waarom raad je ons aan om gebruik te maken van een sci? Wat is er specifiek in ons geval zo interessant aan? Op http://www.infofrankrijk.com/pagina/SCI%2C+Viager/3309/ lees ik dat de sci in veel gevallen overschat wordt, en dus niet noodzakelijk is.

Wat zijn de voor- en nadelen van het wel of niet aankopen via een sci?

hartelijk dank voor jullie reacties!

avatar#8501
joost kubbe
Berichten: 0
Reacties: 41

#5 Geplaatst: 2012-11-26 04:12:26

Goeie vraag ! Inderdaad is in de particuliere sfeer een sci (uit successoriale overweging) sinds 2007 vaak niet meer nodig, behalve in gecompliceerde gevallen: bv de Heer die voor de 6e keer trouwt, nu met zijn ex-schoon- dochter, moeder van een van zijn kleinkinderen, en die van hem een kind verwacht. Dan moet er zwaar kaliber voor de dag komen om de komende successie in goede banen te leiden !

In dit geval spreken we over een sci die bedrijfsonroerend goed gaat beheren/verhuren. Een sci kan afschrijven, verliescompensatie toepassen, wat een particulier niet kan, vandaar dat ik in een dergelijk geval een sci adviseer, in combinatie met een sarl/eurl. Bovendien, als de exploitatie failliet mocht gaan, is het eigendom veilig gesteld.