Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

lekker koud biertje

Auteur Bericht

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#0 Geplaatst: 2012-11-29 13:13:52

Als je als socialist geld nodig hebt, pak je dat bij de rijken, zo hoort dat; we gaan die extravagante rijke stinkerds eens flink belasten.
Dat die extravagante een zeer zeer kleine minderheid hebben, ontgaat de socialisten geheel, maar goed, veel succes met uw verkiezingsbeloften.
Dat een beloofd huwelijk de aanleiding is om een ambtenaar in dienst van de overheid de toestemming te geven om te discrimineren wordt al beroerder, temeer omdat ik (nog) niet extravagant rijk ben en in Monaco kan gaan wonen.
Ik wacht op de ambtenaar die een zwarte weigert te trouwen, of een jood of Palestijn, kijken of de socialisten dan ook zeggen “moet kunnen”.
Maar dat ik voor een biertje waar ik al het extravagante bedrag van 3.50 voor moet betalen (zonder schuimkraag) en nu wordt verhoogd naar bijna een tientje! gaat me toch echt te ver, ik krijg bijna heimwee naar de vorige president.


Ps, gaat blikjes bier ook omhoog? Zal de in portiekslapendehondenbezittende grote minderheidsgroep leuk gaan vinden.
Gelukkig besteden ze tot nu toe hun uitkering aan blikken bier en cannabis en niet aan kranten, anders zouden ze wellicht al aan het staken gaan ;-)

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2012-11-29 15:01:57

Aangezien dit een raszuivere protectionistische maatregel betreft die buitenlands vocht (bier) belast ten gunste van binnenlands vocht (wijn) hebben de Europese brouwers zich verenigd en de zaak reeds aanhangig gemaakt in 'Brussel'.

De kans is daarom groot dat Hollande ook deze maatregel weer moet intrekken. Ik ben nu de tel al kwijt, en hij zit er pas 6 maanden. Eerst doen en daarna denken lijkt het motto van deze regering. Hij kan natuurlijk ook alle binnenlandse brouwerijen nationaliseren...

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2012-11-29 16:06:47

Niet alleen een protectionistische maatregel, maar tevens het werk van een nauwkeurige en oplettende boekhouder. Hij streept van zijn projet présidentiel de 60 points d'engagements pour la France zo nu en dan in het licht van de schijnwerpers iets weg. Dat kunnen we allemaal op tv bewonderen.

Maar in een wat donkerder hoekje ergens in het Élysée ligt ook een "undo" lijstje: alle maatregelen en voornemens van de vorige regering ongedaan maken. Het kan niet anders zijn dan dat een voornemen van François Fillon, vermeld in een interview in "The Times" (13 januari 2011) op dat lijstje van règlement de comptes is komen te staan. In de Franse vertaling in le Figaro, vermoed dat de version originale nimmer op een presidentieel bureau te vinden is, stond namelijk het volgende te lezen: "Le premier ministre explique aussi qu'il aimerait importer en France les pubs anglais dont il aime la mixité sociale et ...la bière." Armen die samen met rijken gezellig een biertje gaan drinken, kan het erger, rassemblement d'accord, maar dan alleen in eigen kring.

Daarnaast beging de voormalige premier ministre nog een ernstige not-made-in-France overtreding. Hij blijkt de verkeerde culturele voorkeuren te hebben, want dat is de enige conclusie die iemand die Frankrijk waarlijk lief heeft kan verbinden aan de volgende passage in datzelfde interview: "He thinks French tea is disgusting and likes baked beans. He prefers Emma Thompson to Catherine Deneuve and chooses Jane Birkin over Serge Gainsbourg. François Fillon, the French Prime Minister is a dedicated Anglophile. His wife Penelope is half-Welsh, half English; his brother, an eye-surgeon, married her sister. They love hillwalking, are considering to send their youngest of their five children to a Britisch school and might retire to the Welsh valleys if the property prices were not so high. I'm very fond of Wales, I would love to have a little house there." En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, elders in het interview de almacht van la France in twijfel trekken: "We are lesser powers now. It is time to pool our resources."

Goed, wat doe je dan, teruggekomen van een marathon zitting in Brussel over de Europese begroting waar het je niet gelukt is samen met de heren Van Rompuy en Barroso de heer Cameron te isoleren. Erger nog, Merkel, Rutte en noormannen uit Zweden, Finland en Denemarken torpederen je opzetje, steunen die enge Engelsman. Cameron, u kent 'm vast wel, van die rode loper voor de Franse emigranten (en ik zei nog tegen m'n kat, niet doen!). Dan zin je op wraak, ook al betekent het dat je de Sénat passeert, en je het de eigen noordelijken in de buurt van Lille - eigenlijk een soort Belgen, tellen niet echt mee -  moeilijk gaat maken bière made in France te produceren.

Rob

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#3 Geplaatst: 2012-11-29 18:55:11

Dagelijks twee lekkere koude biertjes van de Aldi nuttigend (23 cent per klein blikje), want wijn is aan mij niet echt besteed, vraag ik me af of we nou werkelijk niks anders hebben om ons druk over te maken dan om 5 centen per glas bier meer. Zal het over een tijdje 30 cent per blikje kosten, so what? Dat scheelt me 14 cent per dag = 365 x 14 cent per jaar, nog geen vijf tientjes. Ik zal er geen biertje minder om drinken en ik weet zeker dat andere bierdrinkers (waaronder jongeren) zich door die paar centen ook niet laten weerhouden om een glas van het edele gouden nat aan hun lippen te zetten. Integendeel, ik zal er extra van genieten, beseffend dat ik met iedere slok bijdraag aan het economisch herstel van La Douce France... Heerlijk toch? Proost jongens! Op naar de 360 miljoen!

Laat iedereen zich maar eens druk maken over het franse culturele en economische erfgoed, van een deel waarvan alweer de zoveelste rijke Chinees zich meester heeft weten te maken door een beroemd frans wijnhuis over te nemen.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#4 Geplaatst: 2012-11-29 19:23:04

Bonsoir,

Ik moet zeggen, als aanhanger van de Oostenrijkse economische school had ik dit niet kunnen bedenken. Je helpt de economie naar de gallemiezen, de werkloosheid explodeert, en je verhoogt de belastingen op bier.

Eenvoudig geniaal! Al die werklozen die hun ellende in bier willen verdrinken dragen hiermee bij aan het economisch herstel. Sterker nog, hoe meer werklozen, hoe meer zoektochten naar vergetelheid, hoe meer bierconsumptie, hoe meer overheidsinkomsten. Ik geef het graag toe, op een dermate creatieve "out of the box" oplossing was ik zelf nooit gekomen. Hulde!

Ik zeg nu even niets meer. Ik ga rustig zitten wachten tot de FR economie zichzelf dankzij de werkloosheid met raketsnelheid uit het dal verheft. Met een glaasje wijn erbij, dat dan weer wel.

Salutations, Jos

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#5 Geplaatst: 2012-11-29 19:49:44

Bonsoir,

Volgens mij is Jos iets vergeten aan het einde van zijn bijdrage in de geest van Ceterum censeo Carthaginem delenda esse....

-))

Ik ben overigens wel verbaasd over het feit dat de verhoging van centen van de accijns tot vele tientallen centimes of zelfs euro's verhoging aan de bar leidt. Zal net zo gaan als de verlaging van de TVA: ik herinner mij een prijslijst ergens aan de kust, waarbij een glace (1 boule) werd verlaagd van € 4,50 naar € 3, 75 of zoiets.

bonne soirée  JP

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#6 Geplaatst: 2012-11-29 20:08:28

@ bosbess, je leest niet goed.

Een glas bier op een terrasje stijgt met anderhalve euro.

Een gals bier in de kroeg gaat hier tussen de vijf en 6.75 euro kosten en in de discotheek kun je straks negen euro neertellen voor een fluitje.

Ik noem dat geen centen meer maar een staaltje diefstal.

Weg met die Hollande, en wel zo snel mogelijk, anders krijgt Jos nog gelijk.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#7 Geplaatst: 2012-11-30 03:47:47

waarvan alweer de zoveelste rijke Chinees zich meester heeft weten te maken door een beroemd frans wijnhuis over te nemen.

Is dat iets dat voorkomen moet worden?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#8 Geplaatst: 2012-11-30 09:10:13

Lijkt me wel iets voor president Florande om op tegen te zijn, en wie weet krijgen ze dan in China wat bedenkingen bij de PSA plannen, à la conquête du marché automobile Chinois.

Rob

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#9 Geplaatst: 2012-11-30 09:57:17

Bonjour,

De film "Rising Sun" speelt rond het thema dat Japan enorm veel Amerikaanse bedrijven en assets opkoopt. In een zekere scene beklaagt een schreeuwerige congressman zich hierover tegen een zeer gedistingeerde oudere Japanner. Die laat de congressman rustig uitrazen en zegt dan:

Als u niet wilt dat iets aan Japan wordt verkocht moet u het niet te koop zetten.

Wat mij betreft het énige juiste antwoord. Of het nu gaat om Japanners in Amerika of om Chinezen in Frankrijk. 

Maar gezien de tragikomedie rond de hoogovens van ArcelorMittal zal een dergelijke vrije-markt aanpak de huidige regering wel niet aanspreken.

Ceterum censeo, overigens ben ik van mening dat Hollande en de PS Frankrijk te gronde richten.

 

Salutations, Jos

 

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#10 Geplaatst: 2012-11-30 10:11:43

Nederlanders ontdekten specerijen in de oost.
Er werd een handelsroute opgezet.
De goederen werden nog te duur ingekocht, dat kan goedkoper.
Men kocht (lees onteigende) de plantages op.
Wie niet werken wil vloog eruit.
Door het koloniseren van gebieden en het opzetten van plaatselijke handelskantoren breid de handel zich uit.
De boeren worden kansloze loonslaven op hun geboortegrond, en kunnen tegen veel te hoge bedragen hun eigen levensmiddelen inkopen waar ze een schamel loon aan hebben verdiend.
Wie zich onterecht een gram teveel toebedeelt vliegt eruit, dat zijn nou eenmaal de regels van de admiraliteit.

Chinezen ontdekten wijn in de west
Er werd een handelsroute opgezet.
De wijn werd nog te duur ingekocht, dat kan goedkoper.
Men kocht de plantages op.
Wie niet werken wil vliegt eruit.
Door het koloniseren van gebieden en het opzetten van plaatselijke handelskantoren breid de handel zich uit.
De boeren worden kansloze loonslaven op hun geboorte grond, en kunnen tegen veel te hoge bedragen hun eigen levensmiddelen inkopen waar ze een schamel loon aan hebben verdiend.
Wie zich onterecht een gram teveel toebedeelt vliegt eruit, dat zijn nou eenmaal de regels van de admiraliteit.

Ik denk niet dat je dit tegen kan of moet houden zolang het binnen de regels van de wet gebeurd, maar...
De extravagante rijkdom van enkele Chinezen komt niet omdat de mensen het daar nou eenmaal zo goed hebben en extravagant rijk kunnen worden.
Ik ben verschillende keren daar geweest (ook voor handelsdoeleinden) en ik heb heel socialistisch gezegd dat ik ons product in Frankrijk wil laten fabriceren om in Frankrijk banen te scheppen.
Onsocialistisch zou je kunnen zeggen dat ik niet mee wil werken aan het uitbuiten van straatarme arbeiders om er zelf rijk van te worden, ongeacht of dat verrekte Frankrijk er nou beter van wordt of niet.
Pas als de lonen daar normaal zijn, zal ik het weer over mijn hart kunnen halen om hun producten te kopen, al denk ik dat het dan niet meer nodig is want dan zijn ze net zo duur als hier.
Ik ben ook in bangladesh geweest, zo’n brandje kon ik je wel voorspellen.
Winkels in LR die adverteren met “made in France” vullen op onbeschofte manier hun zakken over de ruggen van mensen (lees kinderen van 8 tot bejaarden van 88) die zestien uur per dag werken voor 50 euro per maand!
Vrije wereld economie? Prima, maar wet spelregels.