Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vraag over WAO en dekking ziektekostenverzekering

Auteur Bericht

avatar#10458
B.
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2012-12-05 18:12:03

Ik woon in Frankrijk en heb een (gedeeltelijke) WAO. Ik heb mij nu via het CVZ en formulier E121 ingeschreven bij de CPAM. Wat ik maar niet duidelijk krijg, is hoeveel dekking mijn verzekering mij biedt. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd.

Op mijn 'Attestation de droits à l'assurance maladie' wat ik voorlopig heb gekregen, staat nu het volgende:

'Hospitalisation et soins externes hors budget global.

Invallidité: 100% à compter du (datum) sauf vignettes bleues et vignettes orange.'

Van het CPAM heb ik een lijstje toegestuurd gekregen met alle percentages, zoals 80% vergoeding voor ziekenhuisopname. Anderzijds krijg ik van anderen te horen dat met een WAO een 100% vergoeding zou gelden.

Mijn vraag: weet iemand hoe het nu echt zit? Ik wil graag weten of ik mij moet bijverzekeren of niet.

Bij voorbaat dank.

avatar#10225
Jaap Pijpe
Berichten: 0
Reacties: 61

#1 Geplaatst: 2012-12-05 19:29:45

O

Onze ervaring is dat een WAO 80-100% niet automatisch ook betekent vergoeding CPAM 100%. Slechts als een door een behandelend Franse arts afgegeven verklaring in relatie tot een specifieke ziekte, die voor 100% vergoeding in aanmerking kan komen (restrictieve lijst), door de CPAM is geaccepteerd voor die 100% vergoeding, dan geldt, dat je voor aan die ziekte gerelateerde vergoedingen een recht op 100% vergoeding hebt. Voor de rest is bijverzekering via een Mutuelle o.i.d ten sterkste aan te bevelen. Zie ook de info hieromtrent op de Homesite van dit forum.

Op naar de (huis)arts dus. Wij hebben zelf de belangrijkste delen van ons NL medisch dossier (meegekregen van onze NL huisarts indertijd) door een vertaler laten vertalen en aan onze Franse huisarts gegeven. Bleek heel nuttig in combi met het recht op WAO( 80-100) en resulteerde in inderdaad een recht op 100% CPAM vergoeding voor aan de specifieke aandoening gerelateerde zaken

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2012-12-05 19:51:27

Een WAO-uitkering geeft inderdaad geen recht op automatisch betere vergoeding. De CPAM vergoedt 100% de "affections de longue durée" (ALD) maar dat moet wel aangevraagd worden via de huisarts. 

Aanvullende voorzieningen die in Nederland onder de AWBZ zouden vallen, worden soms vergoed via de MDPH, het "Maison départementale des personnes handicapées". In elk département is zo'n voorziening.

Steven

avatar#10458
B.
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2012-12-08 10:29:13

Bedankt voor de reacties! Ik heb mijn medisch dossier niet zelf, maar ik zal eens uitzoeken hoe ik dit in mijn geval dan het beste kan oppakken. Het zal wel bijverzekeren via de mutuelle worden.

Hartelijke groet,

B.