Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Politiek (in)correct in NL en F

Auteur Bericht

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#0 Geplaatst: 2012-12-05 22:50:18

In 24 uur in beide landen observaties van worstelingen met politieke correctheid:

- bij mij in de buurt, in Montargis, was de Kerstman niet welkom want allochtone ouders zouden daar aanstoot aan nemen.

- Piet zou niet zwart mogen zijn want daar zouden donker gekleurden aanstoot aan kunnen nemen

- drie pubers trappen een grensrechter dood en de media draaien ee zorgvuldig omheen dat het om allochtone jongeren gaat

Hoe ver moeten we gaan met zelfcensuur? De keerzijde van dit alles is dat rechts-extremisten weer koren op de molen hebben want die zie je alweer twitteren en Facebooken uit volle borst. En meneer Wilders en meneer Coppé kunnen weer zeggen dat er steeds meer blanke discriminatie is.......

Steven

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#1 Geplaatst: 2012-12-06 08:36:24

Goeiemorgen Steven, je noemt drie voorbeelden, die volgens mij wel enkele raakvlakken hebben, maar elkaar zeker niet overlappen. Ook gaan ze niet alle drie over "politieke" al dan niet correctheid.

De kerstman: onzin, die hebben we al vanaf het jaar -100.000 of zoiets, heeft (gelukkig) niets met godsdienst te maken, net als de kerstboom trouwens, maar alles met het midwinterfeest. Dat wordt sinds mensenheugenis gevierd om het lengen der dagen te vieren. Dat de kerk zich er ooit van heeft meester gemaakt door Jezus op die datum te laten geboren worden, doet daar niets aan af. Allochtonen of liever: mensen met een andere godsdienst mogen ook hun suiker- en andere feesten vieren. Wie de kerstman in de ban doet is niet goed bij z'n hoofd.

Sinterklaas en Zwarte Pieten: hiervoor geldt in principe hetzelfde, zij het dat deze oerhollandse traditie haar oorsprong vindt in RK hiërarchie plus slavernij. Ik weet niet of je het boek "Wij slaven van Suriname" van Anton de Kom kent, maar als je dat leest rijzen de haren je te berge. Die vreselijke wantoestanden, die nog maar anderhalve eeuw geleden zijn afgeschaft (NL was een van de laatste landen die dat deden), vormen een van de pijlers van onze tegenwoordige welvaart. (En de uitbuiting, via globalisering, van voornamelijk gekleurde mensen in arme landen gaat nog steeds door.) Ik kan me voorstellen dat je als afstammeling van vroegere slaven, wel enige bedenkingen hebt bij de rolverdeling van het kinderfeest. Maar de geschiedenis kun je niet terugdraaien en afschaffen van Sint en Pieten verandert er niets aan. Het brengt alleen maar minder gezelligheid en die raakt al genoeg in het gedrang in dit virtuele tijdperk. Handhaven dus wat inmiddels onze traditie is geworden, die ons bovendien nog heel lang met de neus op de feiten van ons minder fraaie verleden drukt. Zo kan je het namelijk ook bekijken.

Nu die volkomen doorgedraaide "voetballiefhebbers", kinderen nog. Het niet vermelden van hun afkomst heeft niet te maken met politieke maar met journalistieke correctheid. Ik sta daar achter, al weet ik dat het toch niet helpt. Als je behoort tot dezelfde bevolkingsgroep van honderdduizenden mensen als deze drie personen, berg je dan maar. Normaal al krijg je alleen op grond van je uiterlijk van wildvreemden op straat, in supermarkten en openbare gebouwen van alles over je heen aan op- en aanmerkingen, houding en gebaren, maar als zóiets is gebeurd, kan je je bijna nergens meer vertonen of je wordt openlijk aangevallen en beschuldigd van een soort mededaderschap. Criminaliteit en agressie van sommigen binnen deze bevolkingsgroep (hoe verwerpelijk ook) komt bovendien ergens vandaan, namelijk van vooroordelen en de daarop gebaseerde dagelijks terugkerende vernederingen en de onmogelijkheid om werk te vinden. Hoe zouden wij reageren als we op grond van onze witte huid altijd zó werden behandeld en altijd alle deuren gesloten zouden vinden?

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#2 Geplaatst: 2012-12-06 09:05:28

Het niet tolereren van de kerstman is een leuk probeersel, als het je niet aanstaat moet je de gordijnen dicht doen, that simple.
Dat zwarte piet discriminatie is komt van blanke mensen die schuldgevoelens hebben en de zwarte medemens denken te moeten beschermen.
De zwarte medemens echter zal het een worst wezen dat feestje, sterker nog, op Martinique en Guadaloupe zeggen de zwarte trots te zijn opdat ze zwart zijn “je suis un black man”.
Ze hebben ze eeuwen afgebeuld, daarna vergeten, en nu zijn er al weer jaren van die houtje touwtjes die menen dat ze (de zwarten) zielig zijn.
Je kunt van W zeggen wat je wilt maar al dit buitensporige geweld komt niet van blanke kinderen helaas.
Diverse onderzoeken wijzen uit dat praktisch alle gevallen met dodelijke afloop gebeurde door allochtonen (kloppenburg, 2 meisjes Dordrecht, de Haan Tiel, fietsenmaker amst, enz enz)
Wat is toch dat geweld?
Daarvoor moet je terug gaan in een andere cultuur, het simpelste is te kijken naar gasaa waar geweld regeert, niet het verstand (kijk even niet naar de politieke rotzooi er omheen)
De christelijke cultuur heeft zich eeuwen geleden al in een dilemma gezien vanwege de rijkdom van de particulier, men had meneer pastoor niet meer nodig, god gaf dan alles wel gratis weg (ook de minder fijne dingen helaas) met geld echter kocht men betere waar.
(mede de reden waarom racisme het meeste voorkomt op de B-Belt)
De allochtone medemens die goedgeschoold is schopt geen ander dood, noch vernield zijn spullen of scheld haar uit.
Het probleem is echter nog wel dat deze allochtone medemens zich wat timide opstelt, want de grote menigte is streng en rechtvaardig, dat zien we met het fenomeen “eerwraak”.
In veel steden in het beroemde land wonen beiden (zelfs meerdere) religies samen onder een dak, ze doen zaken met elkaar, ze hebben geen ruzie omdat ze weten dat het slecht is voor hun economie, hun welvaart, hun auto, en hun levensbehoeften.
Nee, we moeten zelfverdediging gaan leren volgens meneer baâdoud, de stadsdeelvertegenwoordiger van Amsterdam, Juist meneer baâddoud, dat is de oplossing, en als dan zo’n groepje van die allochtonen bij de scheids komt ramt tie ze helemaal in elkaar, net als in gasaa, geweldig idee van U, hoe konden we toch zo dom zijn.
In brussel is de minister tot de conclusie gekomen dat een studentenfeestje geen verkleedpartijtje meer mag worden nadat een (mannelijke) student zich had verkleed als vrouw voor de ontgroeningceremonie, en werd verkracht door allochtone jongeren, aldus is de stelling schijnbaar; meisjes mag je verkrachten en als je als jongen niet bruut genomen wenst te worden moet je dus voorkomen dat je er als meisje uitziet.
Complimenten meneer De Lille, we zullen U voordragen voor de Nobelprijs.
Waar zijn trouwens al die media nu er de eerste moskee voor homosexuelen mensen is geopend in Parijs, over tolerantie gesproken! Ach, goed nieuws is geen nieuws, toch?
In een woedende reactie sleepte ik twee jaar geleden een journalist van een hele grote krant mee naar dat warme land waar ze zoveel vechten, ik was nl in de overtuiging dat meneer een iets te opruiende eenzijdige blik had op de zaak.
Op een goede middag zaten we beiden bij een Arabische koopman in de tent in een van die b-gebieden, we dronken koffie uit kleine glaasjes.
Op een zeker moment komen er twee auto’s en een busje aanrijden, de inzittenden werden vrolijk en vooral met respect begroet, en de koopman excuseerde zich naar ons, hij had even werk te doen (ik kocht enkel voor drie dollar glazen prulletjes)
De lieden afkomstig van de ”tegenpartij” kochten palmboombladeren voor een religieus feest van de Arabische koopman, en een van de twee auto’s was een rebbe die de bladeren uitzocht.
Geheel volgens een bijna sprookjesachtige traditie werden de onderhandelingen gedaan, geheel met koffie taartjes en bagels uit de heilige stad, mijn dag kon niet meer stuk, maar die van de journalist leek catastrofaal.
Hij heeft nooit excuses aangeboden.

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#3 Geplaatst: 2012-12-06 09:12:57

Juist Bosbess dat moeten we doen, vooral het beestje niet bij naam noemen, oh wat zielig, hij is al zo vernederd….
Dat is precies die pvda manier, beschermen, sla je armen om ze heen.
Neen, ze hebben regels te hanteren die net als voor mij voor iedereen gelden, ongeacht kleur of religie.
Ze kunnen geen werk vinden? Onzin, alleen die paar lozers die op een baan bij de post solliciteren lopen tegen problemen aan, duizenden allochtonen die gediplomeerd zijn en hun kennis - zonder baard van twintig centimeter of rokken aan – kunnen onderbouwen hebben net zoveel problemen als anderen op de banenmarkt, maar ook dat verdraait de media graag.
Zijn het weer die sterke schouders soms, wordt het niet eens tijd dat die arme kleurling zelf eens probeert wet sterker te worden?