Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

'Geweldig' plan: Parijs donker

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2012-12-06 11:53:48

Enige intelligentie valt nog steeds niet te bespeuren bij de huidige Franse regering.

Delphine Batho (excuustruus voor energie en milieu) heeft voorgesteld om alle verlichting (ook winkels en monumenten) in Parijs uit te schakelen tussen  01:00 uur en 07:00 uur om energie te besparen.

Een werkelijk geweldige stimulans voor de lichtstad. Dat zal vast duizenden extra banen creëren door een enorme toeloop van toeristen die ook al niet mogen winkelen op zondag.

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#1 Geplaatst: 2012-12-06 12:51:40

Zolang het tegendeel nog niet bewezen is vind ik het een goed plan.
We hebben er hier voor geknokt die afschuwelijke voetbalveld lampen uit te schakelen op panden zoals bricodepot en anderen.
Ik zie niet in wat het nut is van deze energie verspilling dan anders dan voor de vleermuizen.
Nu kan ik me indenken dat geboefte gaat profiteren van de donkere nachten, maar verder?
Welk publiek dat nog om een uur ‘s nachts op straat vertoefd zou gebaat zijn bij verlichting in de etalages?
Wil je een romantische foto maken van je geliefde bij een parijs’ statuut, dan ga je gewoon iets eerder, alhoewel ik denk dat de geliefden op dat tijdstip sowieso wel iets anders hebben te doen dan foto’s maken bij een gouden beeld.
Bij ons in de regio is alle straatverlichting uit vanaf middernacht, nu de rest nog.

Lees dit verhaal eens.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2012-12-06 14:16:49

Het tegendeel is al 100 jaar bewezen, maar het is niet de door de politiek en consument gewenste uitkomst.

Ten eerste bespaart het helemaal niet. De opgewekte energie wordt slechts niet meer nuttig gebruikt, maar weggegooid. (Star Trek bestaat nog steeds niet)

Ten tweede zal de toerist Parijs gaan mijden ten gunste van steden waar je wel over straat kunt zonder zaklamp-> de rest van de wereld.

Prima plan, de werkloosheid gaat dan van 'slechts' 10% naar 12% vanwege een idee fixe.

Laat al die 'groenen' nu eens eerst een paar jaar wis- en natuurkunde gaan studeren, dan krijgen ze enig inzicht in de werkelijkheid.

Het totaal uitschakelen van verlichting in Europa zou het elektriciteitsnetwerk opblazen. Dat kan het net helemaal niet aan, het is nu al een ramp om die grote schommelingen die worden veroorzaakt door bulken nutteloze windenergie weg te werken.

Maar waarschijnlijk wordt pas geluisterd als door toedoen van al die onzin het gehele Europese netwerk binnenkort werkelijk een paar dagen 'plat' gaat.

Zeg niet dat er niet gewaarschuwd is.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2012-12-06 16:36:46

Bonjour Jako,

Het is duidelijk, het voordeel van de regering-Hollande is dat de leden een IQ van boven de 144 hebben. Het nadeel is dat je daartoe het IQ van alle afzonderlijke leden bij elkaar moet optellen.

Iedereen met een absoluut minimum aan technisch inzicht weet dat bezuinigen op het electriciteitsverbruik niet los kan worden gezien van de "grid", zeg maar het electriciteitsnetwerk. Electriciteitscentrales kun je niet "effe snel" stoppen en starten alsof het je aggregaat is. Dus ontstaan er onherroepelijk mismatches tussen vraag en aanbod. Soms is er overcapaciteit, soms zijn er tekorten. Dat kan voor een deel worden gladgestreken door in een "smart grid" bijvoorbeeld met de overcapaciteit water op te pompen naar stuwmeren en dit later weer te gebruiken om generatoren aan te drijven, doch dit heeft grenzen.

Met andere woorden, als iedereen s'nachts gaat slapen en de lichten uitdoet, kan het voor het electriciteits "grid" een zegen zijn wanneer de aldus ontstaande vraaguitval wordt gecompenseerd doordat men elders het imago "lichtstad" wil blijven uitdragen. Toeristen blij, commercanten blij, electriciteitsbedrijven blij. Kortom, iedereen blij behalve een paar ongeletterde linkse politici met het gebruikelijke manco van weinig IQ gecompenseerd door een overgroot ego. Met als toegift een stevige dosis dwaze emotie.

Ik kan niet anders dan me aansluiten bij dit commentaar: "It is probably not too big a surprise that this happens in France, as the socialist government has been quite merciless in its fight against anything that looks like it could be economically beneficial.

Het is jammer voor de PS regering dat er naast de Nobelprijs niet zoiets bestaat als de internationale debiliteitsprijs. Ze zouden ongetwijfeld meerdere jaren lang moeiteloos de hoofdprijs binnenslepen. Dat zou méér bijdragen aan het financiele welzijn van FR dan alle door hen bedachte "stimuleringsmaatregelen".

Ceterum censeo, overigens ben ik van mening dat Hollande en de PS Frankrijk te gronde richten.

Salutations, Jos

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#4 Geplaatst: 2012-12-06 17:34:42

Stom stom stom, ik heb nog geeneens zo lang geleden daar een uitleg over gekregen en ben het nu al weer vergeten, stom.
Bij ons staan nog al wat windmolens, en er komen er steeds meer bij, prachtig vind ik dat.
Ik stoorde me er alleen mateloos aan dat die dingen voor het meest van de tijd stil staan, en dat zag ik ook elders.
Ik heb ooit in een oud verleden met een van m’n bedrijven remvoeringen geproduceerd speciaal voor windmolens, een soort schijfremblokjes (vreselijk smerig werk) maar dan megagroot, dus ik wist wat van die techniek, ben er verschillende keren in geweest.
Nu was ik er altijd van overtuigd dat het stilstaan kwam doordat de windspeedmeter (electrotechniek) en de wieken (mechanisch) niet met dezelfde snelheid op elkaar inspelen, tenslotte draait zo’n blad van dertig meter lang niet even in drie seconden op nul.
Totdat een techneut me vertelde dat de molens stilstaan omdat ze anders overcapaciteit draaien, en energie maken is een koud kunstje, maar opslaan is vrijwel onmogelijk.
Dus precies zoals Jako het uitlegd.
Zijn ze bij de PS nog dommer dan ik? kan’t nie geleuve.

Ps, wat me overigens ook mateloos stoort is de eeuwige betweterigheid van die engelsen tegenover de fransen, de fransen kunnen nog geen scheet laten of de engelsen hebben er al weer commentaar op.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2012-12-06 18:15:44

Bonsoir Cees,

Je mag wat mij betreft best sikkeneurig worden over de kritiek van onze Angelsaksische vrienden. Maar wat denk je dan van deze, deze en deze?

Kort gezegd, hoeveel vertalingen van "imbecile" wil je hebben?

Salutations, Jos

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#6 Geplaatst: 2012-12-06 19:47:50

Leuk geprobeerd Jos; alle drie de sites geven een copy weer van het originele bericht van Bloomberg.

Ik ben niet pro france, maar zeker niet pro engels.

Reden genoeg om sikkeneurig te zijn; we worden uitgenodigd om naar londen te komen voor een intervieuw met FT.

Kost wat, maar dat kregen we terug.

Een heel gesprek, iedereen vol goede moed, en dus afwachten op de publicatie.

Krijg je dit te zien, en dan hebben ze in de papiere uitgave een foto geplakt die uit ons dosier komt, zonder een word van het intervieuw.

die é_"è'"'ç'(i_ engelsen, altijd kommentaar maar oh wee zelf zijn ze zo goed.

Nou, op z'n bruintjes gezegd, ik heb ze geen toestemming gegeven een foto te gebruiken voor dit soor doeleinden dus ze kunnen bij FT een mooie brief van de advocaat verwachten.

Ik mot die lui niet, kort door de bocht maar het is nou eenmaal zo.

Die Chinezen moeten dat eiland maar snel koloniseren, hebben we in ieder geval iets fatsoenlijks te eten als we in Engeland moeten zijn.