Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Alweer een nieuwe tv nodig?

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2012-12-09 11:16:54

Met het vaarwel aan de analoge  overdracht van tv signalen kwamen heel wat trouwe kijkers - de echte autochtoon heeft zo'n ding de hele dag aan staan - plotseling  in een TNT etherstilte terecht, of mochten met lego spelen. Vul het ontbrekende in op het beeldscherm dat nu en dan wat kleurige blokjes laat zien. Niet alle gebieden vallen onder het bereik van de TNT uitzendmasten. Overstappen op tv via adsl zit er daar meestal ook niet in: te ver weg van welke telefooncentrale dan ook.

Dus familie en vrienden verderop met betere ontvangstcondities blij, zij mochten een nieuwe tv gaan kopen, op basis van wetgeving van het type TNT-integré. Om de verkoop en de omzet in deze branche te  stimuleren wordt er nu wederom een nieuwe TNT standaard ingevoerd. Meer kanalen, meer high definition, en wederom een kans om bij de déchetterie technisch uitstekende apparatuur tegen te komen, van overheidswege afgeschreven vanwege de vooruitgang. De met enige fanfare gepresenteerde eerste TNT invoering had dus beter maar achterwege kunnen blijven: dan hadden ze het nu met "TNT-2" in één keer goed kunnen doen. Het lokkende vooruitzicht is nu dat 60% des foyers vont devoir s'équiper pour recevoir les six nouvelles chaînes TNT.

Interessante vraag is natuurlijk ook hoe de eerste generatie TNT ontvangers zich gaat gedragen wanneer het nieuwe signaal op de antenne ingang wordt aangeboden, het decoderen van gemultiplexte signalen blijft toch een beetje een tovenaarskunstje. Nog meer lego? Is er hier nu sprake van une strategie d'introduction de la télévision numérique terrestre of juist een gebrek daaraan?

Jako heeft hier al eerder over geschreven, maar dat neemt niet weg dat ik me blijf verbazen. Maar ik ben dan ook slechts een simpele ziel, de gelukkige bezitter van een eenvoudige SONY Trinitron glasbak. Dus ik kan menselijke voor- en tegenspoed niet in HD bekijken. De HD hoera stemming gaat dus wat aan mij voorbij. 

Rob 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2012-12-09 14:26:10

In tegenstelling tot wat het bericht stelt zijn slechts enkele van de nieuwe kanalen in HD te bewonderen. MPEG-4 is niet hetzelfde als HD, maar welke journalist kan/wil uitleggen dat je een HD ontvanger moet kopen voor SD uitzendingen :-)

Daarnaast is mpeg-4 niet hetzelfde als DVB-T2, maar ook dat lijkt te moeilijk voor de journalisten die de begrippen door elkaar gebruiken en het de kijker nog lastiger maken dan het al is.

Op satelliet is men al zo ver: DVB-S2 en mpeg4 voor de HD ontvangers en toch wordt er gesleuteld om nóg meer data in dezelfde transportstream te stoppen.

Gelukkig kun je met zo'n satelliet ontvanger de huidige en toekomstige TNTSAT zenders desnoods naar je 30 jaar oude glasbak TV sturen...;-)

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2012-12-09 15:25:41

Gelukkig kun je met zo'n satelliet ontvanger de huidige en toekomstige TNTSAT zenders desnoods naar je 30 jaar oude glasbak TV sturen...;-)

Inderdaad! Sterker nog, op 12 december komen er dus 6 nieuwe TNT zenders bij (zaten we daar echt op te wachten? Anyway, ik heb geen TV dus misschien dat ik er daarom niet warm of koud van word ;-)) maar op dat moment zal, zoals ook al in het artikel van Les Echos aangegeven wordt, slechts 25% van de Franse bevolking deze kunnen ontvangen via TNT (met name in de steden AUXERRE, BAYONNE, BORDEAUX, MARSEILLE, PARIS, SENS, TROYES en LESPARRE).

Pas in juni 2015 zal 97% van de Franse bevolking via TNT deze zenders kunnen ontvangen (in Saint Etienne, Lyon Mont Pilat, Lyon Fourvière, Macon of Chamonix bijvoorbeeld zal tot die datum gewacht moeten worden).

Als ze deze nieuwe zenders willen ontvangen is het voor het grootste deel van de Franse bevolking toch echt nodig gebruik te maken van TV via ADSL of via de satelliet (Orange biedt beide aan: als TV via ADSL niet mogelijk is vormt de satelliet een alternatief) tot in juni 2015. Ik denk dat de meeste providers deze nieuwe zenders op deze manier in heel Frankrijk* vanaf 12 december aan zullen bieden. Alleen van Orange weet ik dat natuurlijk zeker (via ADSL of glasvezel en op de AB3 satelliet en sommige zenders ook op andere satellieten).

* wanneer een Internetprovider geen TV via satelliet aanbiedt uitsluitend in de gebieden waar TV via ADSL beschikbaar is natuurlijk

Groeten,

Thomas

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#3 Geplaatst: 2012-12-09 16:56:13

Via de satelliet zijn de nieuwe zenders al enkele dagen te bekijken met een proefuitzending. In het logo wordt afgeteld naar 12/12/12. Weer meer keuze in HD!