Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

gelijke plichten gelijke rechten

Auteur Bericht

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#0 Geplaatst: 2012-12-11 09:05:11

Meer en meer laait de discussie op, ware het eerst nog maar een enkele manifestation in Parijs, vandaag de dag worden er elk weekend protestacties gehouden en zelfs al in de week.
Gisteravond een protest vóór, in Angoulême, woensdag een in la rochelle, en zaterdag weer grote protesten in Nantes, Bordeaux, Parijs, Lille, enz enz.
Het homohuwelijk houdt de mensen bezig, en niet alleen de kerk.
Zaterdag in de salle de fête vroeg een “plattelandsman” me, en gaan jullie dan ook trouwen?
Zo’n vraag zou natuurlijk gewoon nieuwsgierigheid kunnen zijn, maar ook een inleiding voor zijn aanval, en rondom ons heen werd het stiller.
Wat doe je dan, een vreemde, een buitenlander, mijn Partner ergens hoog in een kantoortoren in Brussel bezig met zijn werkzaamheden, zal ik zijn vraag maar negeren?
‘Ja’ zei ik resoluut.
Zijn hand gaat omhoog, zo van “zie je wel” het kon ook niet uitblijven, al die vlaggen langs de weg bij hun cdh.
‘Een huwelijk is er voor man en vrouw’, wordt er direct uit de zaal geroepen, ik zie de man niet ver van de burgemeester, staan die overigens angstvallig zijn mond houd.
‘Jullie horen geen kinderen te hebben’, schreeuwt een ander.
Ik laat ze maar wat roepen totdat het wat rustiger wordt omdat ze dachten van “zo, die zit”.
‘Mag ik U wat vragen meneer? wat doet U voor werk?’
Ik wist dat de man geen baan had, meer in de kroeg hangt dan nodig, en hij antwoorde me dat hij heelaas werkeloos is.
Wat zou U ervan denken als ik stop met betalen van impôts voor uw uitkering?
Wat meneer en mevrouw (wijzend op een bejaard stel) zou u ervan zeggen als ik stop met betalen van cotisations sociaal  voor uw retraite?
Ik vind eigenlijk dat U uw eigen broek maar omhoog moet houden.
Waarom zou ik moeten bijdragen aan plichten waarvan de rechten me onthouden worden?
Waarom zou U als uw man dood gaat gewoon in het huis kunnen blijven wonen, en ik wordt er door de staat uitgeflikkerd?
Waarom zou u als uw vrouw ziek is recht hebben op vrije dagen om naast uw geliefde te zitten terwijl ik dat niet mag.
(Ik geef het toe, ik kan godsarrogant zijn en nog veel gemener) en U meneer (ik weet dat zijn huwelijk na drie jaar strandde nadat zijn vrouw de kinderen oppakte en hem verliet na het zoveelste pak slaag) hoelang bent U getrouwd geweest?
De man kijkt wat onwennig maar voelt zich gesteund door de “boern”, drie jaar roept hij.
‘Ik woon al vijftien jaar met mijn partner, heb nog nooit een knal in zijn gezicht gegeven, heb ik geen recht op democratie dan?’  
Pardoes begint Francoise te applaudisseren, verschrikt kijkt ze om haar heen, ze is alleen.
Uit vuiligheid heb ik een plaatje gemaakt, eindelijk, de barricaden op.
Het onderwerp homo is voor de fransen een heel raar onderwerp, stemmen ze misschien tegen zodat het onder het vloerkleed blijft?
Ik ga vol goede moed tegen de draad in, heb zelfs al een brief per mail gekregen van iemand die beweert me voor de rechter te slepen om mijn plaatje, nou we zullen zien.

h

avatar#4611
MidiPyr
Berichten: 2
Reacties: 77

#1 Geplaatst: 2012-12-11 09:33:37

Cess,

Ik weet dat dit geen reactie zal zijn, die jou zal bevredigen.

Ik heb vroeger (jaren 70) in het COC gezeten als bestuurlid samen met mijn partner. Later ging mijn partner over naar de Stichting Dialoog. Hij werd daar bureau secretaris. Ik denk dat het werk van de Stichting Dialoog in Nederland voor een doorbraak heeft gezord, niet de oproer van emotionele groeperingen van de homogemeenschap.

Verder waren wij heel open over onze relatie naar de buitenwereld. Soms moet je er gewoon niet over praten, bijvoorbeeld een van mijn directeuren in London, die aan de andere kant geile briefjes stuurde naar mijn - toegegeven - sexy collega. Dat was geen homosexualiteit maar brolove.

In de 80-er jaren heb ik de hulp ingeroepen van Pronk bij een conflict met de toenmalige president van  Mozambique, die zicht verzette tegen het feit, dat ik officieel mijn partner meennam bij benoeming als reorganistor van de Economische faculteit in Maputo, en die mij daarom persona Non-grata verklaarde.

Kortom ik ben ook geconfronteerd met de de weerstand tegen homosexualteit zoals jij die beschrijft. Jij bent echter inmiddels ongeduldig geworden. Je zoekt de confrontatie en je verbaast je dat je tegenkrachten oproept.

Mijn leus was altijd, een land/bedrijf dat mij niet accepteerd zoals ik ben heeft de vette pech om niet van mijn kwaliteiten gebruiik  te kunnen maken. Zij ondervinden de schade en ik wordt beschermd tegen de de ongewenste bijwerkingen van een achterlijk land/bedrijf. Dezelfde houding heb ik al jaren in Frankrijk. Ik heb koopkracht, kennis en kunde. Als Frankrijk daarop geen prijs stelt. Dan raad ik ze aan naar mijn middelvinger te kijken.

Mooie vlag van Frankrijk b.t.w. Alleen een beetje te progressief voor een redelijk dom volk.

Wij hebben altijd ervaren dat de manier waarop een (sub)cultuur tegen homosexualiteit aankijkt veel zegt over de humane kwaliteit van die subcultuur. Kijk bijv. maar naar de zionisten(of orthodoxen) in Israel en de moslim emigranten in Europa.

avatar#10364
les vieilles tantes
Berichten: 7
Reacties: 51

#2 Geplaatst: 2012-12-11 14:20:40

MidiPyr, ik ben het zeker niet helemaal met je eens.
Jij haalt zaken tevoorschijn als een gast in het buitenland, jouw partner die niet mee mag naar dat Afrikaanse land, dat is iets anders.
Ik voldoe hier aan de technische en theoretische plichten van het land, ik betaal belasting, ik ben verplicht sommige dingen te doen, ik heb dingen die ik niet mag doen, allemaal zoals elke burger in Frankrijk behoort te zijn.
Toch, omdat ik niet op een meisje val maar op een jongen (ongeveer 6 miljoen medelandgenoten hebben hetzelfde) mag ik geen gebruik maken van, en heb ik geen rechten op.
Dat beste MidiPyr is pure discriminatie.
Wat zou de gemiddelde Fransmens zeggen als een zwarte meneer geen dagen op mag nemen als zijn vrouw ziek is, of dat een moslima haar huis kan afbetalen aan de fiscus als haar man komt te overlijden?
Dan zou Frankrijk zich linearecte in een burgeroorlog storten, de hele wereld zou zijn vinger uitsteken naar Hollande, ze zouden sancties maken.
Nee, een homo heeft geen recht op mensenrechten.
Ik steek twee middelvingers omhoog MidiPyr, en dat blijf ik doen zolang we gediscrimineerd worden.
Ik heb elf jaar in Israel gewoond, je kunt er zelfs in de synagoge trouwen wist je dat?
Ik neem dus maar aan dat je met zionisten de orthodoxen bedoeld, die zijn overal hetzelfde, of dat nu La Rochelle is, of Casablanca, of Dordrecht.
Een tiener van negentien is ontslagen omdat de baas vond dat hij de aanleiding was voor de pesterijen die ontstonden door zijn geaardheid, hij was couvreur, nu chômeur.
Een vader smeekt me de regenboogvlag op te hangen bij onze cdh omdat het hem en zijn gezin moed geeft, zijn zeventienjarige zoon leeft in een hel op school waar ze hem discrimineren.
Een man kwam gisteren een mijn deur in de werkplaats, zomaar een praatje maken.
Toen die weg was, was ik triest, een tot de dood veroordeelde homo die bang is herkend te worden, eenzaam als wat, geen vrienden, geen familie waarmee hij praten kan.
Ik kan zo nog wel even doorgaan, ik ken er vele.
Hollande heeft ons iets beloofd, dat moet hij nakomen.
Dat moet hij, al moet ik daar een miljoen stickertjes voor fabriceren (gelijk weer werkgelegenheid ;-)