Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

rijbewijs en envelop

Auteur Bericht

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#0 Geplaatst: 2012-12-13 14:02:50

Raar maar het zal wel aan ons liggen?

Welgemoed de prefectuur bezocht voor de aanvraag voor een Frans rijbewijs. Voorzien van de formulieren en 2 pasfoto's dachten wij dat wij het redelijk voor elkaar hadden. Maar nee, copie van het NL rijbewijs (de voorkant en de achterkant), copie van de legitimatiebewijzen en EDF nota.

De eerste stukken waren geen probleem maar de EDF hadden wij deze keer niet bij ons. Daarom gevraagd of het kentekenbewijs ook goeds was. Tenslotte hebben zij het zelf afgegeven op basis van onder andere de EDF nota.

Maar nee hoor, aan een kenteken als bewijs hadden zij niets maar wellicht hadden wij de verzekeringspappier bij ons. En ja, de groene kaart van Groupama was ook een deugdelijk bewijs. Dan denk je klaar te zijn, .. maar toen kwam de belangijkste vraag: Waar is de lege envelop en de postzegel. Wij snapten er niets van maar blijkbaar moet je een lege envelop met een postzegel inleveren en hier zelf je adres op zetten. Keurig verwezen naar de post om deze te halen. De post is ongeveer een kilometer wandelen in Cahors en de kaartenwinkels 100 meter dus daar de enveloppen en postzegels gekocht. Dit viel verkeerd. Waarom wij geen envelop van de post hadden, deze was duurder en dat is zonde van het geld. Uiteindelijk bleken er echter geen echte argumenten te zijn waarom deze envelop niet mocht.

Soms snappen wij het en soms snappen wij het helemaal niet.

lieu dit William

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#1 Geplaatst: 2012-12-13 14:15:37

Toch niet zo moeilijk...; even googelen:

échange-conversion d'un permis étranger :

Pour échanger / convertir un permis de conduire qui n'a pas été obtenu en France, vous devez faire votre demande dans l'année qui suit l'établissement de votre résidence en France et fournir :

- une pièce d'identité : carte nationale d'identité, passeport en cours de validité ou périmé depuis moins de 5 ans, carte de séjour ou carte de résident en cours de validité,
- 2 photographies d'identité,
- votre permis de conduire étranger en cours de validité,
- Une demande de conversion disponible en mairie, en préfecture ou sous-préfecture,
- Si vous êtes français, photocopie de la carte consulaire ou un justificatif d'un séjour de plus de six mois dans le pays étranger.

Pour les demandes faites par correspondance, l'envoi du permis est à la charge du demandeur. Vous pouvez fournir à votre convenance :
- Une enveloppe affranchie au tarif simple,
- Une enveloppe DISTINGUO SUIVI (disponible dans les bureaux de poste),
- Une enveloppe affranchie au tarif recommandé R1 + liasse d'expédition (disponible dans les bureaux de poste).


Remarque! Les permis de conduire obtenus dans un pays membre de l'Union Européenne (U.E) ou de l'Espace Economique Européen (E.E.E.) ne sont pas soumis à l'obligation d'échange. Ils sont valables pour circuler sur le territoire français à condition qu'ils soient en état de validité.
ATTENTION : Si vous commettez une infraction sur le territoire français entraînant un retrait de points, l'échange deviendra obligatoire.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2012-12-13 14:18:36

Goh, is dat alles?

'Die van ons' eiste zelfs uitleg over wat we met de andere pasfoto's hadden gedaan. Tenslotten leverden we er maar 2 in en worden er standaard 4 uitgeleverd.

"Waar zijn de 2 andere foto's, wat heeft u daarmee gedaan?" Totaal verbijsterd toch echt geen antwoord gegeven. De wedervraag waarom zij dat wilde weten bleef ook onbeantwoord.

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#3 Geplaatst: 2012-12-13 17:28:24

Hier leek het aanvankelijk gestructureerder. Voor je mocht aansluiten in de rij controleerde een dame of we alle documenten bij ons hadden. Nee, de speciale envelop ontbrak. Op naar de tabac voor zo een envelop. Alle foto's, documenten, nl rijbewijs enz ingeleverd, klaar. Als we na een paar weken niets vernomen hadden dan terugkomen. Niets vernomen, dus terug met de hele tas aan paperassen. Oh, niets ontvangen, geen probleem. Heeft u nog foto's, ja die 2 resterende. De dame pakt een blanco rijbewijs van de stapel, draait die in de schrijfmachine en neemt de gegevens over van onze kopie aanvraag. Met de hand ook de juiste stempeltjes erop, cellofaantje erover, klaar, svp. Die speciale envelop is nooit meer terug aangekomen. Je vraagt je af waar al die documenten blijven?

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#4 Geplaatst: 2012-12-13 22:24:21

Toch mogen we niet mopperen. Het is allemaal gratis. Ik weet niet wat het nu in Nederland kost maar hier kost het je een postzegel, that's all .

 

Ingrid

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#5 Geplaatst: 2012-12-14 10:06:24

Hier (87) was dat toch aanmerkelijk duurder.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#6 Geplaatst: 2012-12-14 13:57:12

Oeps, dan verschilt dat per departement. Ja, hier zijn ze hartstikke rood. Alles moet gratis zijn. Sinds kort hebben we hier een mega mediathèque voor de agglomeratie Mont-de-Marsan. En wat denk je? Toegang gratis voor iedereen. Ik denk niet dat dit goed is. Zelfs een kleine bijdrage kan geen kwaad. Mensen en zeker kinderen moeten leren dat niet alles gratis hoeft te zijn. En gewoon een 'stadspas' voor de superminima.

Ingrid

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#7 Geplaatst: 2012-12-15 15:57:12

Woensdag aangevraagd en heden de rijbewijzen al ontvangen. Twee rijbewijzen keurig in één envelop en de andere envelop als service weer bijgevoegd en ook niet onderdienstelijk, helemaal gratis.

Eén rijbewijs bijna goed. Gevraagd om alleen B (grote aanhangwagen mocht van ons wel vervallen i.v.m. verlengingen en wij hebben toch maar een kleine aanhandwagen), toch is de de aanhanger ook voor een jaar respectievelijk 2 jaar verlengd.

Alleen vervelend dat bij één rijbewijs Nederland gewijzigd is in Belgie. Deze week dus maar terug naar Cahors.

Maar het is net als met de bouw, uiteindelijk komt het wel in orde, met een groet, William